Родители на бунт

66
Родители на бунт

Срещу директор на детска градина

Родители се разбунтуваха срещу директор на детска градина. Семейства от курортното село Кранево са на път да отпишат децата си от детското заведение заради грубо отношение на директора.

Според недоволните родители, проблемите в детската градина са от години, но ескалирали преди месеци, когато и малкото персонал започнал да напуска. Според родителите, в момента в градината няма медицинско лице, нито домакин.

Детското заведение се посещава от 25 деца. Групата е смесена и за нея се грижат две учителки и една готвачка. Има незаето място, което съвместява две длъжности- домакин и помощник възпитател. От началото на годината обаче три жени са напуснали, а причината, според родителите, е грубото отношение на директорката към персонала, но и към тях самите.

"Преди около месец тя си позволи да ме притеснява на работата, да ми повишава тон във връзка с неплащане навреме на такса за детската градина. Като предния месец домакинката беше напуснала, всички родители искахме да си платим таксите, просто нямаше кой да ни вземе парите", разказа Нели Спасова, цитирана от bTV.Наред с недоволните има и доволни родители, които се притесняват, че подобен конфликт ще доведе до закриване на детската градина. Директорката отхвърля всички обвинения на родителите и отрича да има напрежение.

"Такова отношение няма, защото аз обичам децата си и работя с ентусиазъм с тях. Родители към мен не са отправяли упреци. Знам, че са писали жалби, но децата са доволни, весели, работим, играем", заяви директорката Мария Маринова.

От общината са извършили три проверки по жалбите на родителите. Доказателства за лошо отношение към децата няма, но въпреки това изпълняващата длъжността директор ще бъде наказана.

"Сега ще й наложим административно наказание затова, че е позволила да напуснат материално отговорни лица, без да приключат счетоводно своята работа. Следващото нещо, което ще направя, е веднага да пусна конкурс за избор на директорка на тази детска градина", заяви кметът на Балчик Николай Ангелов.

Родителите се заканват, че ако Мария Маринова остане директор, ще отпишат децата си от забавачката, въпреки че това е единственото детско заведение в селото.Добави коментар