Роди се най-голямото бебе от началото на 2020 г

386
Роди се най-голямото бебе от началото на 2020 г

Момчето е с тегло 5 кг. и 110 гр. и е с дължина 53 см

Във Варна проплака най-голямото новородено бебе от началото на годината, предава NOVA.

Момчето е с тегло 5 кг. и 110 гр. и е с дължина 53 см. Заради големите си размери се е наложило то да бъде родено с цезарово сечение. Операцията е преминала успешно и до дни момчето предстои да бъде изписано.

Владислав се ражда с внушителното тегло от над 5 кг. и така става най-голямото новородено бебе във Варна от началото на тази година. „5 кг. и 110 гр. Дължината на детето е 53 см.

Засега майката и детето са в отлично състояние”, каза управителят на СБАГАЛ - Варна проф. Емил Ковачев. За да бъде родено бебето гигант се е наложило цезарово сечение.

„При такива размери на плода се предпочита този метод, а не нормално раждане. Операцията е преминала без никакви усложнения”, добави проф. Ковачев. За бебето се полагат ежедневни грижи, а само след няколко дни то предстои да бъде изписано.

„В момента все още е в кувьоз на кислородна терапия, която се налагаше в първите часове след раждането. Вече показателите са добри, така че детето ще бъде при майка си”, обясни началникът на неонатологичното отделение в СБАГАЛ - Варна д-р Снежинка Цветкова.

За 33-годишната майка това е второ дете. Тя не скри емоциите си и пожела: „Пожелавам си най-вече да сме живи и здрави. Да се раждат повече такива бебета и да имаме толкова добри доктори като доктор Танев и целия му екип”, сподели Мария Бончева.


Добави коментар