Речта на кума

105
Речта на кума

Важна предпоставка за щастливия семеен живот на младоженците

Речта, която кумът произнася на сватбената церемония, е важна предпоставка за щастливия семеен живот на младоженците, обясняват психолози.

Наближава лятото – сезонът на сватбите, когато стотици двойки избират да узаконят връзката си. Въпреки хилядите задължения на младоженците в организирането на церемонията, отговорността за доброто настроение пада върху плещите на кумовете.

По обичай те трябва да имат предварително подготвена реч, която да не е скучна и в същото време да буди възхищение в гостите, припомня БГНЕС.

Повечето кумове се притесняват, в резултат на което речта не е искрена. Понякога се случва съдържанието да е неподходящо и някои от гостите да се обидят. За това има основни правила, които да следвате, за да постигнете успех.

Най-важното е – бъдете естествени и конкретни, недейте да разтягате локуми, така че всички да забравят за какво говорите. Препоръчително е да кажете добри неща за младоженците и да изтъкнете предимно положителните им качества. Можете да използвате анекдоти и да разказвате забавни истории, които сте преживели заедно.Добави коментар