Развод заради Facebook

150
Развод заради Facebook

Социалните мрежи и електронните игри убиват любовта

Социалните мрежи, като Фейсбук и Туитър, онлайн игрите и останалите интернет забавления, все по-често стават причина за разбиване на семейства, писа британският в. "Дейли мейл".

Съвсем не са единични случаите, в които един от партньорите се пристрастява толкова много към интернет, че игнорира най-близките си хора, което пък води до развод. Известни са примери, в които интернет манията прилича на болестно състояние - примерно проверяване на електронна поща в 1 ч. през нощта или писане на SMS-и и постове в Туитър по време на вечеря. Има дори случай на майка, която забравяла да се грижи за децата си заради любовта си към социалните мрежи.

Игнорирането на партньора заради по-интересни занимания в интернет често води до развод. Мащабите на проблема се доказват и от статистиката.

Фейсбук е цитиран като причина за 20 процента за разводите във Великобритания, сочи проучване между адвокати. Друго изследване пък показва, че изразът "мобилен телефон" се среща в една осма от молбите за разводи, подадени заради неприемливо поведение. В същото време 15 на сто от жените, които искат да се развеждат заради неприемливото поведение на съпруга си, смятат, че той поставя компютърните игри преди тях.

Проучвания показват, че джаджи, като мобилни телефони и други дигитални устройства, могат да бъдат толкова пристрастяващи, че хората да се будят по няколко пъти на нощ, за да си проверят имейла и да изпращат текстови съобщения.

Университетът в Нортхемптън провел експеримент с 360 души, който показал, че 30 процента от доброволците са пристрастени към някаква форма на технология, която се отразява на работата или връзката. Друго проучване на университета в Тел Авив препоръчва интернет пристрастяването да бъде признато за отклонение, подобно на манията към хазарт, секс или клептоманията. Сигнал за пристрастяване е, когато хората стават раздразнителни, щом са далеч от технологията, обясняват специалисти.

Най-често до разрив в отношенията се стига, когато единият от партньорите се умори от пренебрежителното отношение на другия, който се е потопил изцяло в мрежата или пък когато го хване в изневяра. А скриването на тайни връзки в интернет се оказва все по-трудна задача.
 Коментари

Коментар: 1
rasbivane na semeistvo sled saposnanstvo po internet

gena se saposnava po internet s mag rasbiva semeistvoto si i se rasvegda.Givee s gospodina podlaga deteto si na psihi4eski tormos kato ne mu rasreshava da vigda biologi4nia si basha. Tesi geni imat li mosak v glavite si islagat si dezata na opasnost sashoto moge li da imash doverie na nqkoi s koito si se saposnala po internet.


  • 1

Добави коментар