Проверки на плажа

68
Проверки на плажа

Проверяват цените на чадърите и качеството на топките за децата

Масажи, надуваеми играчки и чадъри на плажа ще бъдат проверявани от следващата седмица.
Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва акция по морето, рамките на която ще се проверяват и регистрите на нощувки в съответните общини, което трябва да става периодично. Това каза пред Фокус Дамян Лазаров, председател на КЗП.
Следващата седмица ще започнем активни проверки по плажовете, свързани с предлагането на услугите, относно изискванията за безопасността и защитата на икономическите интереси при ползването на услуги.
Трябва да бъдат обявени цените на шезлонгите и чадърите, както и цените на масажите и съответно условията за съхранение на кремовете за извършване на тези масажи и други видове развлекателни услуги като возене на джет и други със съответните изисквания за безопасност и обявените цени”, каза Дамян Лазаров.
Продължава кампанията, свързана с безопасността при най-уязвимата категория потребители – децата. „Относно изискванията за безопасност – това са надуваеми принадлежности, както и съответните летни дрехи, които са обект на търсене от родителите. Дрехите трябва да са без химически елементи, които могат да създадат риск за живота и здравето, без връзки, които създават предпоставка за задушаване.
Не на последно място работим и върху сергиите, предлагащи различни сувенири, тъй като там често се срещат стоки с необичаен външен вид, имитиращи храни и създават риск за потребителя, включително и запалки с необичаен външен вид”, каза Дамян Лазаров.
 Добави коментар