Пропускаш ли хранене?

103
Пропускаш ли хранене?

Три четвърти от българите го правят

Гладуващите в САЩ са три пъти повече, отколкото в Китай. Данните са от доклад на Международната социологическа агенция Галъп. Целта на изследването било да се разбере колко хора имат възможност да си набавят стоки и услуги от първа необходимост.

Според изследването, 20% от американците не могат да се изхранват пълноценно. Същия проблем, само че в Китай, имат 6% от населението. Колко от българите си позволяват храни от първа необходимост?

По данни на Международния валутен фонд и Световната банка, три четвърти от българските домакинства пропускат по едно хранене, обясни икономическия експерт Минка Зайкова, като уточни, че става въпрос за домакинства с деца.Анатолий Иванов работи почасово като строител, казва, че от нищо не се лишава и все пак има затруднения. Споделя, че най-скъпо му излизат месните продукти. Най-скъпа е луканката. Млечните продукти поскъпнаха и повечето хора се лишават от тях, на мнение е той.

Според лекарите, на ден организмът ни се нуждае от около 2000-2500 калории, посочва Нова телевизия.

Проф. Божидар Попов подрежда белтъчините по важност по следния начин - на първо място е яйцето, докато млечните изделия, бобовите храни, месото, рибата, зеленчуците и плодовете, независимо под каква форма, трябва да присъстват ежедневно в менюто ни.

Според специалистите, трябва да се храним по 4 пъти на ден. Данните обаче сочат, че българите средно се хранят по два-три пъти дневно.Коментари

Коментар: 1
Netochnost v izchisleniqta

Има неточност в статията: "Гладуващите в САЩ са три пъти повече, отколкото в Китай." "Според изследването, 20% от американците не могат да се изхранват пълноценно. Същия проблем, само че в Китай, имат 6% от населението." Населението на САЩ е 320 млн. души, като 20% от него означава 62 млн. души. Населението на Китай е 1,33 млрд. души, като 6% означава 78 млн. души. Броени като процент от населението да наистина са 3 пъти повече, но все пак информацията е малко изкривена.


  • 1

Добави коментар