Проходилките са опасни?

462
Проходилките са опасни?

Според експерти крият риск от нараняване и забавяне на прохождането

Макар да изглеждат като идеалното занимание за опитващото се да проходи дете и временно спокойствие за родителите, които биха могли да се заемат с други ангажименти, докато детето се забавлява, проходилките не са толкова безобидни, колкото изглеждат, според експерти.

Рискът от нараняване на детето не е за подценяване, а най-притеснително е, че повечето инциденти с проходилки включват нараняване на главата на детето. Според статитиската, в много европейски страни проходилките се оказват най-честите причинители на битови инциденти.

Не е за подценяване и фактът, че благодарение на проходилката, детето все пак е мобилно, а родителите не са така внимателни, защото още нямат навика да пазят вече ходещо дете – много от инцидентите включват изгаряне или натравяне на детето, успяло да стигне до опасността с помощта на проходилката и незабелязано от родителя.

Въпреки наименованието си, проходилката, всъщност, е свързвана със забавяне на прохождането – някои изследвания твърдят, че децата, използвали проходилката, показват значително по-слабо двигателно развитие, в сравнение с тези, които са проходили без нея.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиКоментари

Коментар: 1

tova za men ne e vjarno.osven ako ne slozi6 deteto tam i ne go zabravi6.moeto dete prohodi na 9mi polovina a go slagah na prohodilka a detsa koito ne sa n aprohodilka dse nay4avat da pylzajt i nemogat da prohodjat do1g,1g2,3 mesetysa.


  • 1

Добави коментар