Професиите, които рушат брака

212
Професиите, които рушат брака

Забежките са най-лесни при определени условия на труд

На сайта AOLjob.com бе публикуван списък със съвременните професии, които най-често водят до разрив в семейството.

1. танцьори — 43%
2. Бармани— 38%
3. Масажисти — 38%
4. Служители в хазартния бизнес - 31%
5. Работещи в завод - 29%
6. Оператори на телефон - 29%
7. Медицински сестри - 28%
8. Артисти и спортисти - 28%
9. Сервитьори - 27%
10. Камериерки - 26%

Прочитайки списъка, предполагаме, че не сте се изненадали от  професии като танцьори, спортисти и артисти. Те имат много възможности да изменят на партньора си, тъй като често са далеч от дома си, около тях се роят фенове, готови да направят какво ли не за тях.


В същото време сервитьорите, камериерките и крупиетата постоянно са в контакт с хора, които си почиват, хора, които имат свободно време, пари и настройка, различна от работната. Нощната работа и работата в късните часове на деня водят до влошаване на семейните отношения и към растящо усещане за самота. Друг немаловажен фактор са парите. Ако те често не стигат, семейното щастие рядко е пълно. Да добавим и още един фактор като стрес и картинката става пълна.

Истината е, че не става дума само за професията, а за това в какъв тип учреждение работи човекът, смята Дебра Опри, адвокат от Бевърли Хилс, специализирана в бракоразводни деца. Тя поставя в „групата на риска” служителите, които поради естеството на работата си постоянно се сблъскват с високо напрежение и съзблазни на работното място. Списък с изкушения е кратък, но категоричен – жени, хазарт, алкохол.Добави коментар