Правят детски музей

60
Правят детски музей

Децата ще се учат да преодоляват агресията

Детски музей ще бъде открит до края на годината в сградата на Националния военноисторически музей. Това съобщи във Варна директорът на културната институция Соня Пенкова. Тя присъства на официалното откриване на новата експозиция на Военноморския музей.

Детският музей няма да бъде с експонати, ориентирани за деца, а ще бъде предназначен за малчугани, които да се учат да преодоляват агресията и конфликтите с досега до предмети, които носят някакъв милитаризъм, поясни Пенкова.

Тя допълни, че идеята е подрастващите да се научат да се чувстват комфортно, когато разрешат проблем по мирен начин и с преговори. Музеят ще бъде пълен с игри и забавления, посочва Дарик радио.

Децата ще бъдат въвлечени в ролеви игри с помощта на служители от музея. Малчуганите ще имат достъп до команден пункт, място за свръзки и комуникация и реални експонати, на които ще имат право да си играят, обясни още директорът на Военноисторическия музей. Възрастовият интервал за посетители ще бъде от 7 до 14-годишна възраст.

В момента се тестват отделните модули от детски психолози и педагози, за да се установи надеждността им. Средствата за създаването на детския музей са осигурени чрез спечелването на два проекта на ЮНЕСКО и английска фондация.Добави коментар