Правилата на щастливите майки

108
Правилата на щастливите майки

Важна е гледната точка

Изморили сте се да обяснявате колко е трудно ежедневието на една майка и как сте на предела на силите си? Единственото решение е да си помогнете сами. Променете нагласата си и изберете да сте от онези майки, които постигат всичко с лекота и усмивка.

Намерете време за себе си

Когато знаете, че в даден момент от деня ще имате няколко минути (най-добре час) спокойствие, ще се справяте с ангажиментите си с осезаема лекота.

Не правете щастливото бебе още по-щастливо

Престараването е типично за повечето майки. Ако бебето ви спи блажено например, но на вас ви се стори, че е притиснало ръчичката си, най-вероятно веднага ще се постараете да поправите позицията му, което в повечето случаи означава събудено и неутешимо плачещо бебе. Правилото е просто - колкото и да ви е трудно, ако детето не се оплаква (или плаче), намесата (и престараването ви) са излишни.

Насладете се на хаоса

Да, домът ви не е идеален. Вероятно няма и да бъде в близките няколко години - приемете го. Ако проявите достатъчно артистичност може и да установите, че купчината дрехи за пране отговаря на някое фен шуй правило например.

Помнете мечтите и целите си


Фактът, че се грижите за всички в семейството, не означава, че трябва да спрете да имате собствени нужди и стремежи. Детето не означава край на живота, а негово ново начало.

Нарушавайте правилата

Най-хубавото на това да въвеждаш правила е правото да ги нарушаваш от време на време, защото са си твои. Опитайте.

Вярвайте си


Концентрирайте се над изграждане на живота, който искате. Грижите се за себе си и за семейството си. Не обръщайте внимание на това кой какво казва, съветва и как оценява родителските ви умения.
 Коментари

Коментар: 1
старание

май ще трябва да вложа доста старание, за да изпълня тия правила


  • 1

Добави коментар