Правилата на щастливата връзка

150
Правилата на щастливата връзка

От какво се нуждаете, за да сте години заедно?

Популярната песен може и да казва “Всичко, от което се нуждаеш, е любов”, но партньорите в една връзка знаят, че това не е съвсем вярно или поне не изцяло.

Любовта наистина е искрата, която прави желанието за брак реалност, но не тя е причината мъжът и жената да остават заедно година след година, да преодоляват заедно препятствията и свадите, да имат деца.

Независимо дали сте заедно от година, от десет или цял живот, има някои “тайни”, които наистина правят възможно бракът да продължава.

Една обща снимка на видно мястоНе, тази от сватбата не се брои. Може да е някоя от почивката ви или от танците на нечия чужда сватба. Добре е да не е по-стара от 5 години – така тя ще покаже, че желанието и на двамата партньори да бъдат заедно не е изчезнало.

Шега, която само вие двамата разбирате

Без чувство за хумор едва ли нечии отношения могат да просъществуват. Ако сте заедно от години, не е проблем да намерите някаква закачка, чийто истински смисъл да знаете само двамата. Това може да е дори една от вашите малки тайни.

Спорете, но не се карайте

Не може винаги да сте на едно мнение, но това не означава, че трябва да участвате в караници, които не стигат доникъде,, освен да изнервят и двете страни. Ако усетите, че несъгласието ви прераства в кавга, спрете и отложете разговорa. Опитайте отново на следващия ден – ако отново не се получава, отложете отново. Все някой ден този разговор ще завърши – по един или друг начин.

Напомняйте си, че се обичатеПсихолозите са доказали, че на всеки е приятно и да чува, и да казва “Обичам те!”. Моментите преди заспиване или след събуждане са особено подходящи. Думите могат да бъдат заменени и от жестове. А ако с времето намерите “свой” специфичен начин да покажете, че любовта не е изчезнала, това ще добави още цвят на връзката ви.

Сверявайте понякога часовника

Дори и бракът, просъществувал десетилетия, периодично се нуждае от проверка.
Ако например партньорът ви ви постави дори своеобразен ултиматум да избирате между нещо във вашия личен живот и брака ви, ще се наложи да избирате, независимо дали ви харесва. Подобни моменти наистина са показателни има ли още бъдеще в един брак или не. В крайна сметка, винаги можете да избирате да останете ли заедно или да се разделите.

Спортувайте и се разхождайте заедно


Заетият човек има нужда и от повече почивка. Опитайте се да намерите някакво спортно занимание, което допада и на двамата или просто се разхождайте заедно. Приятно прекараното време с някого значи не само приятни спомени, но е и “храна” за връзката ви.

Искайте помощ понякога

Независимо колко добре се познавате, никога и никой не може да каже, че винаги знае какво иска неговия партньор. Всекидневието понякога е трудно и поставя препятствия. Ако усещате, че не можете да се справите сами, поискайте помощ от половинката си. Ако не я получите веднъж е без значение за брака ви, но ако ви се отказва всеки път, дали пък съвместно бъдеще изобщо има...Бъдете заедно, но и по отделно

Всеки човек има свои лични интереси, хоби. Вярно е, че общите интереси и занимания заздравяват връзката, но пък прекомерните опити да сте все заедно могат да се окажат отрицателни. Човек има нужда от свое време, съветва woman.bg. Уважавайте това желание у своя партньор. Така дори ще цените повече съвместно прекараните часове.

Приемайте, че сте различни

При първите си срещи с някого винаги се опитваме да разберем какво той/тя харесва и какво не. Това не бива да се променя, след като бракът вече е факт. Ако половинката ви например обича да пътува до разни места с историческа стойност или да ходи по музеи, опитайте и вие – може да се окаже, че ще намерите в това приятни усещания и за вас.

Заедно преодолявайте препятствията

А такива има и ще има във всеки брак. Минете заедно през тях и това наистина ще влее сили на желанието ви да останете заедно - дори ще станете по-близки.Добави коментар