Походът на книгите

47
Походът на книгите

Литературен трамвай пътува из столицата

Промяна в градския транспорт в София - литературен трамвай ще тръгне из столицата в деня на детската книга - 2-и април, предаде БНТ.

Наред с обикновените хора, в него ще се качат необикновени пътници - едни от най-предпочитаните български писатели, които ще пътешестват, представяйки своите книги, любими приказки и детски заглавия.

Събитието е част от инициативата "Походът на книгите", която се организира съвместно от Асоциация "Българска книга" и Българската национална телевизия. Кампанията продължава до 23-и април.

Литературният трамвай ще е безплатен и ще се движи всяка събота, докато трае кампанията. Разписанието - между 12 и 15 ч по бул. "Витоша" в отсечката между улиците "Алабин" и "Патриарх Евтимий".

А на езерото "Ариана" ще има детски литературен базар. Ще се чете в кафенета, галерии, училища и детски градини, ще се разменят любими книги в градинките пред библиотеките - и това е само малка част от похода на книгите, чиито маршрут ще обхване цялата страна.

Освен писатели, в кампанията ще се включат и политици, лица от медиите, музиканти, актьори и спортисти.

"Походът на книгите" ще се опита да преодолее най-високите хълмове на съвремието, защото книгите, също като компютрите, търсят място в живота ни, но и път към сърцето и на малките, и на големите чиататели.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиКоментари

Коментар: 4
Коментар: 3
1zqjbe'"(){}:/1zqjbe;9

Коментар: 2

1zqjbe'"(){}:/1zqjbe;9

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар