Подкупвате ли децата си?

115
Подкупвате ли децата си?

Вижте защо другите го правят

Британските родители харчат около 1400 лири всяка година, за да подкупват децата си да не издават определени тайни.

Проучване установи, че родителите всяка година искат от децата си поне няколко десетки пъти да пазят тайни, най-често от другия родител. За целта се налага да се изръсват с по около 27 лири всяка седмица – кеш и за нови дрешки и вредни храни, пише novini.bg.

Най-често родителите искат от децата си да пазят тайна за купен подарък. На второ място идва настойчивата молба дечурлигата да казват, че са на по-малко години пред различни институции, с цел родителите им да не плащат или да плащат по-малко за вход/нощувка.

По-притеснителното е, че 5% от майките и бащите на Острова са поискали от отрочетата си да не казват, че са нарушили закона. Най-често децата се прелъгват да мълчат с технологични подаръци – видео игри и джажди, като родителите олекват средно със 176.80 лири годишно.

Дрехите са на второ място сред родителските подкупи, следват обувките, игрите и забавленията. На ръка пък годишно се дават 114.40 лири. Ето и топ 10 на тайните, които родителите молят децата си да не издават:

1. За подарък, който са купили (54%)2. Истинските си години, за да ползват намаления в цената (26%)3. Че заспиват по-късно от времето за лягане (22%)4. Че ядат вредни храни и сладки неща (16%)5. За екстравагантни покупки (13%)6. Истинската си възраст, за да ги вкарат на забранен филм (9%)7. Че единият родител е нарушил правила, поставени от другия родител (8%)8. Че са счупили нещо вкъщи (7%)9. Че са нарушили закона (5%)10. Че са счупили колата (3%)Добави коментар