Почистване на дрехите без химия?

223
Почистване на дрехите без химия?

Четете ли предупрежденията за употреба на някои препарати?

Наистина, химията в днешно време може да върши чудеса. Но ако прочетете предупрежденията за употреба на някои препарати, може да ви хване страх. В допълнение, ако гледате обективно на рекламните послания за мощта на определен продукт, вероятно червената лампичка в главата ви отдавна е светнала.

След като един продукт е в състояние да унищожи напълно всякакви микроорганизми, които вече са ужасяващо устойчиви на какво ли не, какво ли може да се очаква, ако в момент на невнимание въпросната химическа смес попадне върху чувствителна зона от тялото?

След подобно въведение може би ще ви е интересно да научите за някои алтернативни и естествени начини на почистване, които в определи случаи могат да заменят употребата на химия, пише woman.bg.

За петна по дрехите:
- Направете смес от сода за хляб и вода и я нанесете върху петното. Оставете я така за час и после изперете.
- Изстискайте лимон. Лимоновият сок съдържа цитрусова киселина, чието избелващо действие работи добре при бели тъкани и за петна от сладко. Направете паста от сода за хляб и лимонов сок и оставете половин час върху петното, преди да изперете дрехата.
- При петна от кетчуп, кръв, трева или плодов сок използвайте бял (ябълков) оцет. Натрийте върху петното и оставете да действа няколко минути, преди да изперете.Ако сте забравили мокра кърпа и тя е мухлясала:
- Добавете няколко капки карамфилово масло, масло от лимон или евкалипт при изплакване.
- Накиснете кърпата в смес от ябълков оцет и вода. Формулата се определя от обонянието ви: колкото повече мирише на мухъл, толкова повече оцет и по-малко вода. Оставете 10-20 минути и изперете в топла вода.

Ако банския ви костюм мирише неприятно:
- Накиснете го в смес от оцет и вода, но само за няколко минутки, защото може да повредите деликатната тъкан. После изплакнете с хладка вода.

Захабените чаршафи:
- За да избелите спалното си бельо, добавете ¼ чаша лимонов сок при пране.Добави коментар