По-умни?

30
По-умни?

Как да поумнеем само за пет дни?

Искате ли да накарате мозъка си да работи по-усърдно, при това само за пет дни? Испански учени намериха начин за това - без лекарства и без агресивни терапии.

Това е третият ден, в който Хосе Фатас се подлага на новата терапия. След като се свърже с машината, неговата задача е да мисли усилено, докато квадратчето на монитора пред него от синьо стане червено. "Не е много лесно. Виждаш как, като започнеш да мислиш за нещо, мозъкът ти веднага реагира", казва Хосе, цитиран от БНТ.

Своеобразният фитнес за ума е част от експеримент на група инженери от университета в Сарагоса, които създали машината за стимулиране на мозъчната дейност.

Петдневната терапия вече е успешно приложена на 200 пациенти с депресия. В следствие на упражненията с машината паметта им, концентрацията и словесните им умения се подобрили.

Лечението на депресия с машината е ефикасно, защото помага на пациентите да се справят с тъгата и лошото настроение. Техниката обаче подобрява и възприятията им. Терапията, насочена първоначално само към пациентите с депресия, вероятно в бъдеще ще бъде достъпна за всички.Коментари

Коментар: 1

да бе, както казва мъжът ми от прасе може да излезе само свиня


  • 1

Добави коментар