По 12 минути за разходка

75
По 12 минути за разходка

Най-дълго време прекарваме в работа и сън

Дневно работим средно по 7 часа и 19 минути. 3.35 часа в денонощие отделяме за домакински труд, сочат резултатите от проучване на Националния статистически институт за това как населението разпределя времето си. Домакинска работа вършат 95% от жените и 78.9% от мъжете, като слабият пол отделя два пъти повече време за това.

За лични грижи пък отделяме по 12 и 20 минути на ден. Най-голямата част от тях прекарваме в сън, като най-много спят децата до 19 години - над 10 часа дневно. Възрастните между 20-49 години отделят за сън 8 часа и 35 минути.

През свободното си време българите основно гледат телевизия - 2 часа и 43 минути на ден. За разговори със семейството и приятелите отделяме 36 минути на ден, а за разходка - само 12 минути.

Значително е нараснало времето, което се отделя за занимания с компютри - 1 час и 39 минути на ден. Най-много време на компютрите посвещават най-младите - до 19-годишна възраст - 26.5% от тях се занимават по 1 час и 44 минути с компютърни игри. Учениците отделят 5 часа и 17 минути за занимания в клас и 2 часа и 12 минути за учене вкъщи.

Разпределението на времето ни значително се повлиява от това дали в семейството има дете. Изследването на НСИ показва, че родителите, които имат дете на възраст между 7 и 17 години, работят най-много - по 7 часа и 31 минути. Най-малко време за работа остава на самотни родители, чието най-малко дете е на възраст под 17 години - 6 часа и 47 минути дневно. Най-много време за грижи за домакинството пък отделят семействата, в които има дете на възраст до 6 години - по 4 часа и 49 минути.Коментари

Коментар: 1

е, майките отделяме малко повече, скоето не ни се отразява зле

Този коментар е цензуриран!
Ако искаш да го прочетеш натисни ТУК.


  • 1

Добави коментар