Пийте кафе, но с повишено внимание

162
Пийте кафе, но с повишено внимание

Няма строги ограничения за количеството кафе, което може да пием на ден, но въпреки това ободряващата напитка трябва да се консумира с повишено внимание

Няма строги ограничения за количеството кафе, което може да пием на ден, но въпреки това ободряващата напитка трябва да се консумира с повишено внимание, предупреждава БНР.

"По правило няма строги забрани – можем да си позволим 1-2 чаши кафе на ден - не особено силно или с мляко. Някои експерти предлагат да се ограничи кофеинът - да се консумират не повече от 3 мг. кофеин на килограм телесно тегло.

Ако тежите 70 кг, можете да си позволите не повече от 210 мг. кофеин, тоест не повече от 5 чаши черен чай или три малки чаши еспресо на ден", казва диетологът Антонина Стародубова, цитирана от РИА Новости.

Съветът й е хората, които са предразположени към хипертония или са със сърдечно-съдови заболявания, да бъдат по-внимателни с кафето. Освен това кафето не е препоръчително при заболявания на стомашно-чревния тракт - пептична язва или гастрит, тъй като има дразнещ ефект.

Добави коментар