Пет златни правила...

301
Пет златни правила...

...за весели деца

Ще ви се децата ви да се забавляват непрекъснато, за да се отървете завинаги от мрънкането и сръдните? Ето няколко идеи как да им осигурите дни, пълни с игри.

Другарчета за игра

Децата имат нужда да общуват със себеподобни. На своите връстници те подражават и от тях научат нови неща. Ежедневните срещи за игри навън се превръщат във весело ежедневие за децата и те ги чакат с нетърпение.

Имайте предвид обаче, че трябва да избягвате агресивните деца - за да не стане от играчка плачка. Мъниците са и преносители на много вируси - уверете се, че сред играещите няма такива с течащо носле, за да не се налага после да се грижите за болно дете.

Не носете любимите играчки на детето навън. Възможно е те да се превърнат в обект на спор с другите деца. По-добре изберете нещо, което детето ви би споделило с тях. Познавам майки, чиито деца са заедно всеки ден, и те просто купуват еднакви играчки за детската площадка.

Играчки, но с мярка

Иска ви се детето ви да има всички играчки на света? Е, добрата новина е, че за да се забавлява, няма нужда от всичките. Обикновено децата си имат любими предмети, с които играят всеки ден. Моят син всяка сутрин се събужда с мисълта за количките си и останалите кошове с купища предмети просто не го интересуват.

Освен това, ако купувате непрекъснато нови и нови играчки, постоянно скъсявате времето, в което детето им се радва и се занимава с тях. Един добър вариант е да криете определени неща от мъника. След една седмица можете да ги извадите - и хоп, новите играчки са тук.

Уикенд забавления

Времето, прекарано с мама и тати, е най-щастливото за детето. За да разнообразите ежедневието му, а и за да се забавлява цялото семейство, можете да си направите програма за съботно-неделните дни. Посещение в зоологическата градина, пускане на хвърчила в парка, както и посещение на куклен театър или цирк ще направят деня на мъника незабравим.

Ако се налага да останете вкъщи, отделете време само за детето. Можете да четете книжки, да играете с кукли или колички или просто да гледате детски филмчета заедно. Добър вариант за по-големите деца са реденето на пъзели или ролевите игри.

Бабин ден

Гостуването на баба и дядо винаги е забавно. В повечето случаи там детето се чувства обградено с много любов, защото родителите ни се радват много на внуците си и те получават вниманието, което ангажираните мама и тати често нямат възможност да им дадат.

Все пак е добре да определите някакви граници на поведение, които да му се налагат и при баба и дядо, защото при връщането си вкъщи детето ще поиска да прави забранените неща, които веднъж са му били разрешени. И тогава ще трябва да започнем с възпитанието отначало.

Празниците

Използвайте възможността и празнувайте по всеки повод. Празниците са специални дни за децата, но само ако вие ги превърнете в такива. Обяснете на детето смисъла на празника и украсете заедно къщата. Ако е рожден ден, тогава подгответе изненадата с помощта на мъника. И не забравяйте, че често празниците са най-хубавите спомени от детството.

Намерете ни и във Фейсбук.Добави коментар