Пет от най-ефикасните билки срещу комари

448
Пет от най-ефикасните билки срещу комари

Радостта от лятото наистина може да бъде помрачена от досадните насекоми

Радостта от лятото наистина може да бъде помрачена от досадните насекоми. За да се отървете от тях и да предотвратите техните нападения, достатъчно е да се подсигурите с някой от ароматните подправки или да засадите такива. Ето пет от ефикасните билки, които ще ви спасят от нашествието на досадниците.

Маточина

Тази билка е с хубави ароматни бели цветове, освен лековитите си качества, може да задържи далече от вас комарите.

Босилек

Босилекът е прекрасна подправка за тестени и друг вид италиански специалитети. Изследване, направено през 2009 г., показва, че етеричното масло от босилек е отровно за комарите, съобщава БГНЕС.

Вижте още: Билкови лекове за болестите на есента

Лавандула

Нежните цветчета на лавандулата не се справят само с комарите, те отблъскват също така молците и мухите. Полезно е да имате лавандула на терасата, но помага и парфюм с аромат на тази билка.

Джоджен

Понякога екстрактът от джоджен се използва за изработката на спрейове срещу насекоми, а маслото, получено от него, наистина пази комарите далеч от нас.

Розмарин

Ако сте запланували да си направите барбекю или просто да запалите огън и да му се наслаждавате, не пропускайте да запалите и малко розмарин. Така ще сте спокойни от досадниците и с удоволствие ще подготвите гозбите за семейството и приятелите си. Добави коментар