Пет начина да спрем да се тревожим

924
Пет начина да спрем да се тревожим

Всеки ден има нещо, което ни тревожи и ни пречи да бъдем щастливи

Всеки ден има нещо, което ни тревожи и ни пречи да бъдем щастливи. Личните проблеми, стресът в работата, здравословното състояние - всичко това предизвиква хиляди притеснения. Ето 5 прости стъпки да се справите със стреса и притесненията:

1.Не се страхувайте от отказ

Животът е поредица от успехи и провали. Важно е да не се страхувайте да приемете неуспеха и да продължите напред. Опитайте се да не надценявате опасността, защото съдбата обича смелите. А и най-лошите сценарии, които разигравате в главата си, никога не са реалистични.

2. Ще има ли значение след няколко години?

Спомнете си за периоди в живота си, когато непрекъснато сте се притеснявали за нещо, а по-късно сте осъзнали, че притесненията ви са били напразни. Или пък сте се справили със ситуацията далеч по-добре, отколкото сте очаквали.3. Спрете с мислите “ще съм щастлив, когато...“

Най-глупавото нещо е да се притеснявате за нещо, което изобщо не се е случило и най-вероятно никога няма да се случи. Направете план за действие с конкретни стъпки, които да следвате. Тревожността ще намалее драстично, след като предприемете конкретни действия.

4. Живейте в настоящето

Не се безпокойте за минали неща, съветва Дарик радио. Спрете да се притеснявате за ситуации, които не можете да промените или контролирате. Често желаем да променим миналото, поведението на другите или дори времето. И когато се изправим пред ситуация, която не можем да променим, често продължаваме да правим опити и да се притесняваме.

5. Ако искате да сте по-спокойни, не бъдете докачливи

Постарайте се да мислите положително. Не обръщайте внимание кой какво е казал за вас или ви е обидил. Не може всички да ви харесват.

Добави коментар