Пет идеи за пролетни игри

874
Пет идеи за пролетни игри

Нека забавленията започнат сега

1. Търсене на съкровище
На няколко бели листа напишете указания за намирането на съкровището. Сгънете ги във формата на папирус и ги завържете с конец. Разпръснете ги в зависимост от написаните инструкции. Например скрийте един под пейката, на който пише "Отиди под голямото дърво", под него сложете втори и така до намиране на съкровището. Играта предполага активното участие на майките, които да четат папирусите. Не забравяйте да подготвите кутия с жълтици-бонбони за малките търсачи.

2. Готови за дъжд
Купете си обикновени чадъри и бои за текстил. Съберете децата и разпънете чадърите. Дайте им възможността да нарисуват, каквото им хрумне. Проведете играта на открито, заедно с другарчетата от квартала, за да съберете повече интересни идеи за украсата на чадърите. Оставете чадърите да изсъхнат разпънати поне 24 часа.

3. Хайде на боулинг
Купете пластмасови кегли и няколко обикновени топки. Можете да използвате и пласмасови шишета вместо кегли, но трябва да са еднакви по големина. Разпределете децата в два отбора. Наредете кеглите на равно място и определете растоянието, от което ще се търкалят топките. Записвайте съвестно резултата, за да няма сърдити след края на играта.

4. Пясъчни дюни
Играта е подходяща и за по-малки деца. Набавете си пясъчник с капак, който да ви дава възможност да го затваряте и пазите от замърсявания. Напълнете го с чист пясък и добавете няколко комплекта лопатки, кофички и формички. Тази задача е по-трудна за изпълнение, защото пясъчникът трябва да бъде поставен в оградено пространство, за да не изчезне.

5. Скачай и брой
Трябват ви разноцветни тебешири. С тях начертайте един квадрат с размери приблизително 50 на 50 см. Поставете в него цифрата едно. След това над него начертайте два квадрата с цифрите две и три. Редувайте един после два квадрата, докато не впишете всички цифри до десет. Идеята е в единия квадрат да се скача с един крак, а в следващите с двата. Казвайте цифрите, докато децата скачат и с помощта на играта ги научете да броят до десет.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиКоментари

Коментар: 1

ХАХА, ЩЕ ПРОБВАМ С МАЛКАТА КАТО СЕ ПООПРАВИ ВРЕМЕТО


  • 1

Добави коментар