Песента на танца

69
Песента на танца

Тази неделя на София диша

В последната неделя на август от 16:00 часа с много музика, танци и добро настроение „София диша – Песента на танца” се завръща на улица „Цар Иван Шишман”.

С проекта Music Space ще можете да се запознаете в специално изграден кът на ъгъла на ул. "Цар Шишман" и ул. “Иван Вазов”. Там посетителите ще имат възможност свободно да изразят пред камера своите виждания и мнения на тема “Българската музика“, като най-интересните от тях ще бъдат излъчени по Music Space TV (на www.musicspace.bg).

Ще бъде организирана и забавна игра “Music Space Quiz” с въпроси из областта на българската музика.
Група Тролите и техният „авторски джубокс” ще ви дадат възможност да се изявите като композитори.

ON!Fest ще се включат за втора поредна седмица, организирайки Silent Party, в което хип-хоп танцьорите от TheCenter ще направят своите „тихи импровизации”.

Художникът карикатурист Явор Попов, който стои зад нашумялата фейсбук страница – РУС – Ръководство за употреба на София, ще представи собствената си интерпретация, свързана с танца и музиката.

Пред магазин KVS ще ви посрещне TV7 в своята оранжева чил аут зона, където под вълшебната сянка на висящи във въздуха чадъри, всеки ще може да поеме глътка въздух на меки оранжеви възглавници и люлеещи се столове и да поскача на любимата стара игра Дама.
Пред 133-то училище ще откриете школата по народни танци „Фолклорика” и Клуб по народни танци „Младост”, които са подготвили богата програма за деца и възрастни. Очакват ви състезателни игри, разучаване на народни танци, танцово дефиле, изложба на обредни хлябове и баници, както и фотосесия в българска народна носия.

Приятелите ни от Бебешка музика ще се погрижат за доброто настроение на най-малките участници в „София диша” с различни занимания по темите любими български детски песнички, детски песни на английски език, танци и музикални игри. За родителите са подготвили анкета и томбола с награди. И тази седмица Арт Ателие са с нас, които са подготвили танци за деца и родители.

А за привърженици на аржентинското танго от всички възрасти ще танцуват истински “тангери” от пет школи, съпровождани с музика на живо. Те ще създават настроение за душата, красота за окото и... ще показват стъпки както от “сценично”, така и от “танго де салон”. Няма да е трудно за онези, на които не е чужда думата “постоянство” – любовта и вдъхновението в тангото идват по-късно!

Капоейра България канят всички да поиграят или да наблюдават специално подготвеното за София диша шоу.Добави коментар