Пазаруване по интернет?

87
Пазаруване по интернет?

Какво най-често си купуваме?

Какво купуваме най-много в интернет и какви рискове крие мрежата? Проучване показва, че онлайн се пазаруват най-вече дрехи и обувки.

След облеклата българите купуват най-много книги и самолетни билети. Най-активни в онлайн покупките са хората между 35 и 44 години. Следват ги българите между 25 и 34 и 18 и 24 години. Хората, които най-често пазаруват в интернет, го правят средно по 20 пъти годишно.

В последните години онлайн продавачите са по-коректни. Въпреки това от началото на годината в Комисията за защита на потребителите са постъпили над 300 оплаквания от некоректни търговци.Съветът на експертите е да се пазарува от сайтове, в който има подробна информация за търговеца, детайлите по сделката, както и начина на плащане, доставка и възможност за връщане на стоката. Гледайте какво са казали и другите хора за съответния продавач.

Право на всеки, който пазарува онлайн, е да може да върне стоката си в седемдневен срок. Без обяснения. Не е необходимо стоката да е повредена или дефектна, за да я върнем. Дори да не ни харесва как изглежда, или сме преценили, че не ни трябва, можем да се откажем от нея.

Много често търговците отказват да приемат разопакована стока. Това обаче е нарушение на правата ни. Стоката може да е разопакована, но важното е тя и опаковката да не са повредени.Добави коментар