Пътуваща изложба

34
Пътуваща изложба

Чудесата на България

Две от чудесата на България - Старинният Созопол и Шуменската крепост, са включени в уникална пътуваща изложба, която е изготвена в рамките на норвежката програма за сътрудничество с България.

23 пана с фотоси на Николай Абаджиев ще обиколят страната и ще представят свършеното до момента по линия на взаимното сътрудничество между България и Норвегия, обяви посланикът на кралската държава у нас Н. пр. Тове Скартейн.

До този момент са отпуснати повече от 40 млн. евро за проекти в областта на културното наследство, здравеопазването, грижата за децата и опазването на околната среда, заяви посланичката по време на заключителната конференция "Финансов механизъм на европейското икономическо пространство в норвежка програма за сътрудничество с България".

Една част от успешните проекти ще обиколят чрез снимките няколко български града - Пловдив, Варна, Благоевград, Бургас и Габрово. Още от 5 юни пък в градинката пред Народния театър "Иван Вазов" софиянци и гости на столицата ще могат да разгледат фотосите в откритото пространство там.Добави коментар