Първи ден на работа след отпуската?

278
Първи ден на работа след отпуската?

Ето няколко съвета как да мине по-добре

Усещането, когато се връщате в офиса след ваканция, винаги е смазващо. Входящата ви поща изглежда сякаш нещо е избухнало в нея, а безкрайните срещи изглежда постоянно се появяват в календара ви, пише Емили Ко от сайта за кариерно развитие и лични финанси savvysugar.com.

Как може отново да направите прехода от насладата от почивката към ежедневната работа? Ето няколко съвета от profit.bg за това как първият ви ден в офиса след отпуска да не бъде изпълнен със стрес:

1. Отидете на работа по-рано
Ако не сте прекалено изморени, отидете в офиса час по-рано, за да вземете преднина с наваксването на пропуснатото. Вероятно ще имате нужда от малко тишина, преди колегите ви да дойдат и да започнат да ви разпитват за почивката ви или да ви молят да свършите разни неща, така че е опитайте да отидете на работа преди тях.2. Направете си списък с неща за вършене
Едно от първите неща, които трябва да направите, когато се върнете от почивка, е да си направите списък с неща за вършене през деня. Вероятно ще имате милион задачи за вършене, така че си ги запишете и решете кои са приоритетни. Ще се почувствате по-добре, след като започнете да ги задрасквате една по една.

3. Заемете се с имейлите си
Време е да се преборите с планината от имейли, която се е появила, докато сте отсъствали! Не се опитвайте да отговорите на всички веднага. Изтрийте тези, от които нямате нужда, маркирайте тези, на които трябва да отговорите по-късно през деня, и отговорете на спешните имейли, които имат нужда от незабавен отговор.

4. Прегледайте проектите
Докато сте отсъствали в офиса, вероятно са продължили да действат без вас. Проверете как се развиват проектите, по които работите вие и дали има някакви новости. Ако някои ви е замествал, докато сте отсъствали, вижте какво е свършил. Ако е необходимо, си запишете, че трябва да им дадете обратна връзка.5. Обадете се на шефа си и на колегите си
Отбийте се при шефа и при колегите си просто от учтивост, за да ги уведомите, че сте се върнали. Попитайте ги дали има някакви новости, за които трябва да знаете.

6. Не се напрягайте
Първият ден трябва да бъде прекаран в извършване на обичайни служебни задължения и в наваксване на пропуснатото. Опитайте да се въздържате от поемането на нови задачи и проекти в първия си ден след отпуска, така че да не се претоварите с прекалено много неща.Добави коментар