Парад на уличниците

80
Парад на уличниците

Хиляди жени по улиците на Лондон

Хиляди жени участваха в така наречения "Парад на уличниците" в Лондон, настоявайки да могат да носят каквито и колкото дрехи пожелаят, без това да ги застрашава със сексуални посегателства от мъжете.

Цветното шествие бе в преобладаващо всекидневни облекла, но някои си бяха позволили провокативни дрехи, докато преминаваха по централния лондонски площад Трафалгар.

"Парад на уличниците" бе проведен най-напред в Торонто през тази година, след като полицай предизвика гняв с изявлението си, че "жените трябва да избягват да се обличат като уличници, за да не стават жертви" по време на изказване пред университетски студенти.

Протестът скоро се разрасна в различни градове по света, в които много жени се присъединиха, за да се противопоставят на нагласата, че жертвите на сексуални посегателства трябва да носят до известна степен отговорност с оправданието, че те сами са си ги изпросили.

Лондонският протест стартира зад банер с надпис "Парад на уличниците Лондон: защото ни дойде до гуша". Други носеха плакати, на които се четеше: "Това е дреха, а не "Да", "Жени срещу изнасилванията", "Не" означава "Не". Един от тях гласеше: "Ние всички сме камериерки" - алюзия за секс скандала с бившия ръководител на МВФ Доминик Строс-Кан, пише БГНЕС.Коментари

Коментар: 1
bIORwBCYgEjVGguTS

Wow! Great tihnknig! JK


  • 1

Добави коментар