Пълнеем от щастие

96
Пълнеем от щастие

Щастливите хора се хранят нездравословно

Щастието невинаги води до добри неща. Изживяваш мига, но не се замисляш за бъдещето и за здравето си. Тогава, когато човек се чувства щастлив, има склонността да прекалява и да консумира нездравословна храна.

Специалистите твърдят, че когато човек е тъжен, това се отразява негативно и върху начина му на хранене, посочва Men`s Health. От друга страна, щастието не е било толкова изследвано от гледна точка на влиянието, което може да има върху начина, по който се храним.

Учените разглеждат два етапа на позитивните чувства: щастието и надеждата. След тестване на субектите изследователите установили, че тези, които са щастливи, хапват повече бонбони, тогава, когато им предлагат.

Освен това щастливите са били по-склонни да изберат нездравословна храна. Хората, които имат чувство на надежда, избират по-скоро здравословната храна, посочва БГНЕС.

Обяснението е, че когато си щастлив, изживяваш изцяло мига и губиш представа за нещата в дългосрочен план. В случая с чувството за надежда, мислиш повече за бъдещето. С други думи, всичко зависи от факта дали мислим за настоящето или за бъдещето. А храната е важен фактор в подобни ситуации.Добави коментар