Паднал рафт премаза пръстите на момиченце в детска градина

178
Паднал рафт премаза пръстите на момиченце в детска градина

Според родителите секцията е била необезопасена

2-годишно дете е с премазани пръсти, след като рафт от шкаф падна върху ръката му в столична детска градина, съобщи Нова телевизия. Според родителите секцията е била необезопасена. Снимка с ръката на пострадалото дете се разпространи в социалните мрежи с позволение на майката. Тя обаче не пожела да застане пред камера.

„Момиченцето е сипвало вода, която е точно до този шкаф. Тя се е протегнала да вземе един балон. Секциите са нови, досега никога не е имало проблеми. Паднал е рафт, няма счупени фаланги, няма премазани пръсти - леко е засегната плътта. Зашито е и дано детето се оправи бързо”, заяви за NOVA Нина Стоименова, учител в 151 ЦДГ "Леда Милева".

По време на инцидента в групата е имало само един преподавател. „По принцип лелите, помощният персонал са до 16.30. След това учителката остава сама с всички деца. Капацитетът е 25, ние гледаме много повече. Колежката е изключително отговорна, така че съжалявам наистина, но това е положението”, поясни Стоименова.Въпреки че със заповед на министъра на образованието всяка детска градина и училище трябва да съобщава за станал инцидент максимум до час след случилото се, ръководството в тази детска градина запазва пълно мълчание дни наред. Някои родители научили от децата си, които разказали, че видели кръв и линейка. Отказаха обаче да застанат пред камерата ни. Други родители научиха от екипа на NOVA за станалото.

От Столична общината също не били уведомени от директорката, а от сигнал на родител. „Това, което тя неглижира е, че пръстчетата му просто били притиснати, но не каза, че е такова тежко състоянието. Това ние го разбираме от родителите, които са изкарали съответните медицински документи”, поясни Емил Миков, гл. експерт в дирекция "Образование" - Столична община.

От общината тепърва ще проверяват има ли необезопасени мебели в градината и можел ли е инцидентът да бъде предотвратен. Днес не открихме директора на работното му място. Родителите на детето са категорични, че ще търсят правата си в съда.

Добави коментар