Отнеха бебе от майка, оставила го в колата

112
Отнеха бебе от майка, оставила го в колата

Майката е лекарка

9-месечно бебе беше изоставено над половин час само в кола от майка му. Този случай се е разиграл на централен паркинг в Русе посред бял ден. Детето е било спасено благодарение на намесата на служители от паркинга и полицаи, които са разбили стъклото на колата, за да го извадят на въздух. Момченцето е отнето от майката за един месец.

Вчера следобед Таня Попова паркирала колата си в центъра на Русе. Оставила бебето си на задната седалка. „Не съм безотговорна майка”, каза тя и обясни, че не е искала да буди детето си и не е искала да го води с нея в сградата на Здравната каса. Помолила охраната на паркинга да го наблюдава.

Температурата навън в този момент била около 30 градуса. А в затворената, оставена на слънце кола, бързо станало много по-горещо. Димитринка Славова, служител на паркинга, обясни: „Вътре в колата бебето плачеше. Естествено, че ще се изплаша, то беше на слънце, цялото запотено и се обадих заради сигурността на бебето”.Екипи на Спешна помощ и полицията разбили прозореца и извадили момченцето. То е откарано е в русенската болница и е в добро състояние. Майката Таня е лекар. Има четири деца. По-големите са при баща си. По-малките са от друг мъж, с когото в момента води дела за бащинство. Тя подозира, че всичко е нагласено, посочва Нова телевизия.

Със случая вече се е заел отдел „Закрила на детето“. Детето е настанено в институция за един месец. „През това време ще се извърши съответното проучване за предприемане на следващи действия”, обясни Цветелин Симеонов от дирекция „Социално подпомагане” в Русе.

От регистрите на „Спешна помощ” стана ясно, че преди месец и половина Таня отново оставила бебето си само в колата. Отново на платен паркинг. Колегите ѝ от Лекарския съюз се заканиха, че ще искат отнемане на правото ѝ да практикува професията си.Добави коментар