Отиваме в магазина заедно. 5 правила

64
Отиваме в магазина заедно. 5 правила

Ако жена с пари в магазин е като жена с картечница, то детето...

Всеки опитен родител ще ви признае, че през първите години от живота на детето всяко едно отиване до магазина с детето може да се превърне в непредсказуемо преживяване. Емоциите може да са положително, но и силно отрицателни – до такава степен, че повече да не искате да взимате детето със себе си. Да, но така не може да продължавате вечно. Детето ви трябва да се научи как да се държи в магазин, а вие също така трябва да се научите как да осъществите тази цел.

Приготвили сме ви 5 правила, които ще ви осигурят „по-здравословно” пребиваване в магазина:

1. Детето задължително трябва да се е наспало и да е нахранено.
2. Планирайте похода в магазина, когато там има по-малко други клиенти. Не пазарувайте в най-пиковия час.

Как да спестим пари при пазаруване в супермаркета?

3. Не обещавайте на детето си, че ще му купите продукт следващия път, когато отидете до магазина, ако наистина не смятате да го правите. Детето може да забрави един-два пъти, но с напредването на възрастта ще разбере, че го лъжете и ще загуби доверието си във вас.

Детето и парите

4. Дръжте на думата си: когато кажете „не”, не отстъпвайте, само защото детето ви е изпаднало в истерия. Когато държите на позицията си, детето ще разбере, че не може да ви манипулира. Твърдият отказ не дава повод на детето да пробва отново и отново с истерия.

Парите ни развеждат


5. Не оставяйте детето без внимание. Възможно е да започне да привлича вниманието ви чрез истерия и писъци, само и само, за да го забележите.Добави коментар