Отглеждането на дете в Ню Йорк струва 2 млн. долара

76
Отглеждането на дете в Ню Йорк струва 2 млн. долара

Изчисленията са на Надя Таха от New York Times

Надя Таха от New York Times е изчислила, че общите разходи за отглеждането на едно дете в Ню Йорк възлизат на шокиращите около 2 млн. долара.

Таха и съпругът й живеят в момента в Ню Йорк и двамата наближават своята 30-а година. Доходите на двамата са малко по-малки от тези на средностатистическата двойка от класираната на трето място по доходи категория в проучване на Министерството на земеделието на САЩ.

Министерството публикува годишен доклад за това какви са разходите на семейства за техните деца, който обаче Таха е пригодила към личния си живот. Тя е включила и разходите за колеж и подпомагане на едно дете до неговата 25-годишна възраст (в доклада на министерството разходите се изчисляват до 17-тата година).

Ето и изчисленията на Таха:

Основни нужди

Тя е използвала данните на министерството за разходите за храна, транспорт, дрехи, както и разходи, като вещи за лична употреба, развлечение, материали за четене за деца в домакинство с двама родители в Североизточната част на страната, които имат общи доходи от над 103 350 долара годишно.

Детски грижи

Таха е използвала данните за първоначални детски грижи в Ню Йорк от раждането на детето до детската градина. Разходите варират от 12 750 до 16 000 долара. След това е използвала цената за класовете от 1 до 12-то.Здравно осигуряване

Добавянето на дете към нейния здравноосигурителен план струва 4 000 на година плюс 750 долара за солидарно заплащане, рецепти и други терапии.

Колеж

За да можем да плащаме половината от прогнозираната учебна такса при средна цена за четиригодишен държавен университет, трябва да спестяваме по 5 328 долара всяка година от раждането до 18-тата година на детето, според калкулатора на BlackRock, пише тя.

След дипломиране

Тук Таха добавя разходи за квартира, дрехи, храна, транспорт и здравеопазване за детето, след като се дипломира то на възраст от 18 до 25 г.

Внуци

Таха е използвала проучване на MetLife за отношенията на дядовците и бабите с техните внуци, за да изчисли, че тя и съпругът й ще трябва да подпомагат внуците си с 8 289 долара на всеки пет години, пише profit.bg.

Пропуснати заплати

Предвид отпускът по майчинство и проучванията, че жените изкарват едва 73% от това, което заработват мъжете, Таха изчислява, че ще изгуби 700 000 долара.Добави коментар