Опасни детски бански

99
Опасни детски бански

Масово родителите ги купуват

От Комисията за защита на потребителите напомнят на родителите да внимават какви бански купуват за децата си. Има правила, въведени в ЕС, които забраняват детските бански да бъдат със свободно висящи връзки. Оказа се, че родителите не са запознати с критериите при избор на детско облекло за плаж.

Често родителите оставят избора на бански на самите деца. Освен да е шарен и интeресен за децата, банският трябва да отговаря и на определени изисквания за безопасност - горната част не трябва да има свободни краища на връзките, те трябва да бъдат застопорени, връзки на гърба също не са допустими.

Тези изисквания не са случайни. Въведени са след поредица инциденти с деца, настъпили по време на летни ваканции. Така от незнание, родителите купуват бански, които са обявени за опасни на сайта на Комисията за защита на потребителите, посочва ТВ7.

Друг риск - от алергия, крият и детските плажни кърпи. В някои може да има завишено количество формалдехид. За да се избегнат алергии, експертите напомнят всяка нова дреха, включително бански и хавлиени кърпи, да се изпере преди употреба.Добави коментар