Обещай ми любов

67
Обещай ми любов

Щастливо семейство за щастливо детство

Бебето промени целия ви живот. Чувствата, разбиранията, свободното време. Превърна ви в мама и тати. И ако досега светът ви е бил за двама, то днес на дневен ред е най-важният трети. Ще успеете ли да балансирате отношенията си и да изградите щастливо детство на детето си? Ето няколко точки, върху които първоначално да се фокусирате.

Разпределение на задълженията

Бебето е завзело цялото ви време, но домашните задължения си остават. През първите месеци нагаждането към новата обстановка вкъщи ще е трудно. Затова трябва да разпределите силите си. Ако досега таткото е пазарувал и е плащал сметките, то му предстои да се запознае с прахосмукачката и парцала за прах.

Жената в къщата вече е мама и вниманието й е окупирано от малкото същество в детското креватче. Но това не означава, че трябва да прехвърлите всичко останало на таткото. Поговорете какво му е трудно да прави и му поверете бебето, докато вие го свършите. Разпределете не само домакинската работа, но и грижите за мъника.

И не правете забележки - да, досега в този тиган сте правили само палачинки, но ще трябва да преглътнете и омлета. Мъжът до вас полага усилия да ви разтовари и търси одобрение, а не непрекъснати забележки.

Време за двама ви

Няма значение какви усилия ще ви струва - освободете един ден от седмицата само за двама ви. Викнете на помощ бабите, а ако и това не проработи - тогава намерете поне един час без бебето, в който ще пиете кафе, ще обядвате или пък просто ще се разхождате един до друг.

Насладете се на компанията и когато мъникът заспи. Сипете си чаша вино, пуснете си филм, който и двамата обичате, заспете прегърнати. Близостта помежду ви е от голямо значение не само за вас, но и за детето ви. Защото атмосферата в семейството неминуемо се отразява и върху него.

Време за себе си

Раждането на съкровището ви е променило всичко - това никой не може да оспори. Но е задължително да запазите онова време за себе си, след което се чувствате отпочинали и спокойни. Имате нужда от разкрасителни процедури? Няма значение дали ще бъдат вкъщи или в салон за красота - направете ги. Натоварете таткото с бутането на количката и влезте в любимия си магазин. Пийте кафе с приятелки поне веднъж месечно.

Върнете жеста. Оставете таткото да изгледа мача на спокойствие, осигурете му една вечер, в която да пие бира с приятели. Позволете му да се порови под капака на колата, докато обикаляте наоколо с количката.

Парите

Идването на бебето е отворило цял кратер в бюджета ви. Поговорете как да намалите разходите или от къде да повишите приходите. Решете проблема заедно, като не забравяте, че финансовите проблеми са най-честата причина за скандали в семейството.

Не се чувствайте виновна за това, че не работите - вие вършите най-важната работа на света. Помогнете и на таткото да преодолее съмненията дали ще успее да печели достатъчно за трима ви - повярвайте, това притеснява всеки мъж.

Поговорете за възпитанието

Ако имате разногласие за това как трябва да възпитавате детето си, добре е да ги обсъдите преди да се наложи да ги прилагате. Освен че не трябва да си противоречите в това отношение пред детето, препоръчително е и да не се дразните един на друг, ако не всичко върви по план.

И помнете - децата са страхотни манипулатори и владеят до съвършенство техниката "разделяй и владей". Ако го оставите да се наложи, е много възможно да започнете да се обвинявате взаимно за провала. А това е много по-честа причина за скандали, отколкото предполагате.

Отглеждането на дете е най-трудното нещо в живота - но и най-щастливото събитие за едно семейство. Заздравете връзката помежду си, за да дадете добър пример на детето си.Коментари

Коментар: 4
Коментар: 3

1zqjyn'"(){}:/1zqjyn;9

Коментар: 2
1zqjyn'"(){}:/1zqjyn;9

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар