Няколко трика за справяне с горещините в офиса

64
Няколко трика за справяне с горещините в офиса

В лятната топлина е трудно човек да се концентрира върху каквато и да е работа

Европа е в центъра на гореща вълна и България не остава по-назад. В лятната топлина е трудно човек да се концентрира върху каквато и да е работа.

Жегата не само ни разсейва с мисли за плаж и море, но и екстремните температури могат да доведат до прегряване в офиса, където служителите бавно къкрят в собствената си пот.

Ако климатик е само мит в работното ви пространство, ето няколко лесни начина да запази самообладание по време на горещото време.

Уволнете кафето

Чаят и кафето са офис напитки, но ако ги пиене в горещините, дори и в студен вид, може да ви дехидратират.

Стойте далеч от диуретици и дръжте бутилка с вода на бюрото си. Газираните напитки също са лоша идея.

Не чакайте, докато ожаднеете

Пийте вода през целия ден, дори ако не сте жадни.

Изкушаващо е да се пие леденостудена вода, но е много по-добре за организма течността да е със стайна температура. Така той ще я абсорбира много по-ефективно.

Вижте още: 10 начина да охладим дома си без климатик

Яжте малко и често

Обилните обеди са лоша идея в горещите дни. Така изразходвате много енергия за храносмилане и процесът генерира много топлина в тялото ви.

Опитайте се да разпределите приема на храна през целия ден.

Хапнете малко люто на обяд

Това може да е последното нещо, от което чувствате нужда в горещ ден, но лютата храна може да ви помогне да се охладите.

По принцип, всичко, което ви кара да се потите, ще помогне да се регулира телесната ви температура.

Отървете се от костюма

Ако имате дрескод в офиса, който изисква костюм за мъжете и сако за жените, тогава носете колкото е възможно по-леки материи.

А останалите, които няма нужда да са строго официални, трябва да наблягат на дрехите в светъл цвят, от памучни материи, които не са прилепнали. По този начин ще си спестите прегряване.

Не стойте на слънце през почивката

Разходката на слънце в обедната почивка е съблазнителна, но лоша идея. Най-добре е да си спестите излизането навън.

Ако се изложите на топлината в най-горещата част на деня, това може да ви остави с лошо главоболие или дори слънчев удар.

Охладете кръвта си

Сложете студена вода върху китките си, където вените са близо до повърхността. Течащата студена вода върху тях ще охлади кръвта ви.

Друг вариант е да се намокри една кърпа със студена вода и да я поставите на врата си. Това има същия ефект, но може би не е най-подходящо за офиса.

Ако всички в офиса са съгласни и разполагате с вентилатори, поставете ги под прозореца, където ще са най-ефективни. И можете да си правите от време на време екскурзия до подземния паркинг – там е доста по-хладно.Добави коментар