Няколко начина, по които да гадаете на Бъдни вечер

102
Няколко начина, по които да гадаете на Бъдни вечер

Любопитни ли сте какво ви очаква през 2017 г.?

От векове хората по цял свят извършват различни ритуали в навечерието на Рождество, за да разберат какво им предстои. Казват, че гаданията на Бъдни вечер били най-точни. Затова в следващите редове ще ви предложим няколко начина, по които можете да погадаете и вие за 2017 г. 

Традицията повелява на трапезата за Бъдни вечер да бъде сложена глава лук. Колкото са люспите й, толкова ще са имотите на семейството.

Обичай е също така подбирането на орех с черупката. Ако ядката е здрава и вкусна, собственикът ще е здрав през следващата година. Изгнилата ядка предрича трудности.

Ако искате да разберете името на своя годеник или годеница, можете да направите това като незабелязано станете от трапезата и подслушате съседите. Първото име, което чуете, е на човека, с когото ще се обвържете.

По традиция в питката за Бъдни вечер се слага сребърна монета. Ако тя остане в парчето за Богородица или пък за къщата, това означава, че цялото семейство ще добрува.

Можете да предскажете здравето на член от семейството, като сложите листа от бръшляна на трапезата под възглавницата му. Ако на сутринта те са останали зелени и свежи, човекът ще се радва на добро здраве.

Домакинята в къщата може да предскаже дали годината ще е изобилна, като използва кромид лук и сол. За целта се разрязва една глава лук. Вземете 12 люспи и 2-3 щипки сол. Наречете ги на всички месеци в годината и ги сложете на покрива на къщата. Върху всяка люспа посипете малко сол.

Запомнете реда на люспите по месеци. Там, където солта се е разтопила, този месец ще бъде дъждовен и плодороден. Неразтопената сол предрича сух месец и липса на плодородие.

На Бъдни вечер можете да гадаете и по книга. За целта задайте въпрос на глас, след това отворете на произволна страница. Без да гледате, посочете с пръст място на страницата. След това прочетете изречението, което сте отбелязали. Там се крие отговорът.Добави коментар