Новата рецепта за щастлив брак

123
Новата рецепта за щастлив брак

Жената да е по-слаба от мъжа

В поредното "семейно" изследване с любопитни резултати, учени установяват, че връзката между двама души ще е по-успешна и щастлива, ако жената е по-слаба от партньора си. Казано на научен език, рецептата за брак е съпругата да има по-нисък индекс на телесната маса (ИТМ).

Четиригодишното проучване на университета в Тенеси, САЩ, открива, че отношенията траят по-дълго, ако жената се чувства по-привлекателната и желаната от двамата. Изследвани били 169 женени двойки под 35-годишна възраст, които трябвало да попълват въпросници на всеки шест месеца за четири години.

Според резултатите мъжете с по-голям ИТМ и по-слабите им жени били по-щастливи още в началото на брака, като запазили тези отношения. Някои психолози и експерти по взаимоотношенията вече разкритикуваха тези данни, настоявайки, че размерът не е от значение - в случая размерът на женската фигура.

Те са убедени, че ако единственият "проблем" в една връзка са килограмите на жената, то едва ли повечето мъже биха се отказали от нея. Мъжете имат различен вкус, напомнят те.

Според предишно изследване пък пълни жени, които са възвърнали нормалните си килограми, имат много повече успех с мъжкия пол, отколкото тези, които никога не са напълнявали.

Въпреки че за много дами психологическото клеймо на килограмите остава, дори след като са ги стопили, изглежда за мъжете това е нещо позитивно - те възприемат идеята за (бившата) закръгленост като сигнал за по-приятелски настроена, достъпна и емоционално стабилна партньорка.Коментари

Коментар: 1

Ako tovata beshe formulata za shtastliv brak to pochti vsichki dvoiki trqbva da sa tolkova shtastlivi kolkoto go opisvate ! : )


  • 1

Добави коментар