Нов живот за старите мебели

759
Нов живот за старите мебели

Вижте в какво можете да ги превърнете

Разкрийте красотата на старите мебели с малко средства и усилия, за да ги трансформирате в свежи аксесоари за дома. Вместо да ги изхвърлите и замените с нови, използвайте боя, детайли и въображение, за да извадите на показ потенциала им, съветва woman.bg.

Мебелите можете да използвате със същото предназначение като преди или с нова функция, в зависимост от това от какво се нуждаете в дома си.

1. Старият скринИзтърканият дизайн на скрина не е подходящ за модерните интериори, но пък мебелът е здрав и практичен. Ръждясалите колелца трябва да се заменят и да се добавят няколко слоя боя.Върху дървесните повърхности е нанесен грунд. Нанесени са и няколко слоя бяла боя. Монтирани са четири колелца, а седалката е претапицирана в зелено, за да координира с оттенъците в антрето. Към пейката са добавени няколко декоративни възглавници и закачалка, направена от стара рамка за картина и кукички от клончета, залепени за основата. Във вътрешността на мебела има достатъчно пространство за много вещи, а колелцата го правят лесно подвижен при необходимост.

2. Количка за сервиране като странична масичкаДървената количка за сервиране на напитки е практична и запазена като структура, но дизайнът й е скучен. Количката не се използва често по предназначение и може да се трансформира в по-практичен аксесоар, например в странична масичка за всекидневната стая.Повърхностите са изшкурени, нанесени са грунд и боя, и са оставени да изсъхнат. С молив е създаден дизайнът в горната част на масичката. Нарязаните на малки парченца детайли от декоративна хартия в няколко разцветки са залепени върху боядисаната дървесина с лепило за декупаж и е нанесен прозрачен лак за дървесина. Върху рафтовете на масичката могат да се поставят плетени кошници за вещите в стаята.

3. Освежена табуреткаС малко усилия и средства можете да освежите старата табуретка и да добавите повече възможности за употреба. Табуретката е използвана за поставяне на краката, но дизайнът й не пасва на модерния интериор на всекидневната стая.Добавена е свежа цветна тапицерия, създадена от няколко парчета плат. В долната част на тапицерията е пришит ефектен детайл. Към табуретката са монтирани крачета, които я повдигат на височина. Върху периферията на мебела са добавени джобчета от ярко обагрена материя, в които могат да се съхраняват очила, книги, списания и прочее. Тапицерията може да се захване към основата с ластик в долната й част, за да може да се сваля и изпира.

4. Шкаф за всекидневната стаяИзхабен и старомоден, шкафът от дървесина е за изхвърляне. Ако се добавят малко боя и няколко цветни детайла обаче, мебелът може да се използва като стенен шкаф.Всички външни повърхности са боядисани с няколко слоя бяла боя. Добавени са и четири дървени крачета, които повдигат структурата нагоре. Горната повърхност на шкафа е боядисана с яркорозова боя за повече контраст. Панелите на чекмеджетата са освежени с цветни мотиви, създадени с шаблон и боя, но могат да се използват и лепенки. Повредените детайли в горната част на мебела са махнати и върху рафтчетата са поставени четири кошнички за вещите. Две от чекмеджетата са трансформирани в стенни рафтове, като към тях са добавени парчета цветна декоративна хартия.

5. Кутия за чай като настолна лампаСтарата метална кутия за чай е с размери, които позволяват тя да се използва за проекти за дома. Почистена и подсушена, основата може да се трансформира в настолна лампа, като предварително повърхностите й могат да се боядисат в желаните тонове.Боята е нанесена с парцалче и е попита с хартиена салфетка, за да се втрие цветът в повърхностите на кутията. В центъра на капака и в долната част на основата са пробити два отвора. В кутията е монтирана система за настолна лампа, която се продава в магазините за битови стоки или може да се използват детайли от стара лампа. През отвора в долната част на кутията се прокарва кабелът, а в горната част се монтира абажур.Коментари

Коментар: 1

Skrina e 4udesen mnogo mi haresva pred poslednoto ina4e i vsi4ki ostanali sa mnogo interesni i krasivi :)


  • 1

Добави коментар