НОИ плаща по-малко на майките

77
НОИ плаща по-малко на майките

С повече от 23 лв. е намаляло за две години средното обезщетение за майките

С повече от 23 лв. е намаляло за две години средното обезщетение, което майките получават от НОИ през първата година след раждането на детето им.

За януари-март 2013 г. то е било средно 365.87 лв. на месец, докато за същия период на 2012 г. сумата бе 377.10 лв., а на 2011 г. - над 388 лв. Това показват предварителните данни за изпълнението на бюджета на НОИ от началото на годината.

Основната причина за по-ниските обезщетения е, че през миналата година бившите управляващи удължиха периода, от който се изчислява обезщетението. До края на 2011 г. сумата беше 90% от осигурителния доход на жените за последните 18 месеца преди раждането.

От 2012 г. периодът стана 24 месеца, припомня вестник "Труд". Целта беше да се спрат злоупотребите, при коитобъдещи майки започват да се осигуряват върху по-висок доход, след като забременеят.Коментари

Коментар: 2
обезщетения

Злоупотреба било да си внасяш осигуровките.....сега разбрах циганите защо не го правят!!!!!!!!!Дори и да не злоепотребяват плащайки си вноските и те взимат майчински уж социялни,а кой ги е внесъл в бюджета за да ги платят социялните питам аз???ААААААААА чак сега разбрах ...злоупотребяващите майки били.Ееее как ни носят на гърба си тези политици направо се чудя от къде черпат сили тези хорица!!! Аз няма повече да злоупотребявам с държавата ни иначе виж току бих родила и трето.

Коментар: 1
Обезщетения

Защо наричат осигуряването "ЗЛОУПОТРЕБА "??? Нали са си внесли осигурителните вноски , и защо се изплащат всички обезщетения на брой работни дни в месеца,а не календарни ! Ами тогава и заплатата трябва и осигуровките да се плащат така !Все едно ти събота и неделя,не съществуваш-нито ти,нито детето ни!Няма да се храните ,няма да ходите до тоалетна -няма да имате нужда от памперси ?Откъде -накъде ? За партиите ИМА ПАРИ- за СУБСИДИИ , а за ХОРАТА няма ?!!!


  • 1

Добави коментар