Незадоволителен секс?

168
Незадоволителен секс?

Сигурно водите нездравословен живот

Пушене, пиене, преяждане, употреба на наркотици, заседнал начин на живот... намаляват шансовете ви да правите секс и потискат сексуалното желание. Това сочи ново датско изследване, резултатите от което са публикувани в престижния Journal of Sexual Medicine.

Резултатите са на база анкети сред повече от 5500 мъже и жени. Според проучването не само вредните навици явно допринасят за сексуалните смущения, а и обратното - нездравословният начин на живот е по-често срещан при хората, които не са сексуално активни.

Нездравословните навици увеличават шансовете ви да не правите секс до 78% при мъжете и 91% при жените.

Употребяващите наркотици са изложени на стряскащите 800% по-голям риск. За жените, които пушат хашиш, е три пъти по-вероятно да загубят способността си за достигане на оргазъм по време на сексуалния акт.

“Надяваме се, че нашите открития могат да бъдат използвани вбъдеще, за да бъдат съветвани пациентите с нездравословен начин на живот”, заявява един от авторите на изследването, Мортен Фриш от Копенхаген.

“Когато човек има представа за негативните последици от нездравословния начин на живот, той може да помогне на останалите хора да откажат пушенето, да консумират по-малко алкохол, да тренират повече и да свалят килограми”, допълва още Фриш.Добави коментар