Невероятните неща, в които се превръщат пластмасови лъжици

619
Невероятните неща, в които се превръщат пластмасови лъжици

Подбрахме няколко идеи, които ще ви помогнат да превърнете използваните еднократни прибори в нещо красиво

Знаете ли, че за разграждането на една пластмасова бутилка са нужни 150 години? И това е нищо в сравнение с пластмасовите карти, при които срокът за разграждане е 1000 години.

Не сме си поставили за цел да ви убеждаваме в ползите от разделното събиране на отпадъци. Факт е обаче, че с малки усилия от всички можем да запазим природата по-чиста.

Да започнем от пластмасовата лъжица, с която днес изядохте обяда си в офиса. Подбрахме няколко идеи, които ще ви помогнат да превърнете използваните еднократни прибори в нещо красиво:

За направата на тази лампа са ви нужни доста използвани прибори. Имайте предвид, че пластмасата е лесно запалима - използвайте енергоспестяващи крушки, които не се нагряват.

Представете си колко би струвало това осветително тяло, ако беше направено от кристали. С пластмасовите лъжици се постига почти същия ефект.

Можете да превърнете обикновеното огледало в нещо забележително, като облепите краищата му с боядисани в избран от вас цвят лъжици.

10 страхотни идеи в какво да превърнем старите врати

Ето още една идея за красива декорация за дома:

Закачена на прозрачен конец, тази топка изглежда в непрекъснат полет.

Свещник във формата на водна лилия.

Когато нагреете различни по цвят пластмасови лъжици, ще получите интересни форми. От тях пък можете да изработите уникални аксесоари.Добави коментар