Нестандартното отслабване

907
Нестандартното отслабване

Вижте няколко идеи

В стремежа си за изящно и красиво тяло, подлагайки се на тежки диети и продължителни тренировки, често пренебрегваме доказаните факти – че има много достъпни възможности, както да намалим излишните килограми, така и да постигнем главната цел – да ги задържим на новото им равнище, пише woman.bg.

Понякога дори не е необходимо да излизаме от дома...

1. Смехотерапия

Доказано е, че смехът е един от най-ефективните начини за премахване на наднормените килограми. 10-15 минути смях спомагат за изгарянето на до 50 калории. Опитът сочи, че всекидневната смехотерапия ще ви избави от поне 2 кг за година.

За времето на гледане на една комедия ще изгорите толкова калории, колкото и при бягане на разстояние 1 км. Когато човекът се смее, неговият метаболизъм се ускорява средно с 20% , а именно това е основният залог за успешно и трайно отслабване.

2. Водни процедури

Те също са чудесен начин за ускоряване на метаболизма. Банята не само спомага за оздравяването, но и за изгарянето на голямо количество калории. За всеки грам отделена пот организмът харчи около 80 калории.

Сметката показва, че само за едно къпане може да се отслабне с до 2 кг. Наистина половината от теглото след това много бързо се възстановява, тъй като отслабването става за сметка на загубата на течност от организма. Но редовното къпане ускорява обмяната на веществата и следователно спомага за изгарянето на мазнините.

3. Страстен секс и целувки

Ако искате да отслабнете бързо, редовният секс наистина е един от начините – само 20 минути ще изгорите 120 калории, т.е. колкото и при 10-минутен джогинг.

Известният диетолог Бруно Фабри е изчислил, че за 15 минути секс се изгарят калориите, получени от една изпита чаша вино, а за 26 минути – тези от една изядена пица. Доказано е, че за една минута страстна целувка се изгарят 6.4 калории. Така 10 минути целувки всеки ден в продължение на година ще ви избавят от 3.5 килограма.

4. Оптимизъм

Доказано е, че депресията пречи на отслабването. Хората в лошо настроение отслабват много по-трудно. В подобно състояние ефект не дават и най-тежките диети, и най-дългите тренировки, и дори специалните операции за намаляване на теглото.

След подобни процедури пациентите с нервни разстройства отслабват средно с 4 кг по-малко, в сравнение с психически здравите хора. В добро настроение и със сияеща усмивка хората се движат повече, а това допълнително помага за намаляването на теглото.

5. Чистота

Независимо колко неочаквано може да ви прозвучи, обичайното почистване на дома ще ви избави от 4 калории за минута. Всъщност, по ефективност тази дейност може да се сравни с посещението на фитнес залата веднъж седмично.

За изгарянето на 400 калории са достатъчни:
- двучасовото миене на пода;
- 2.15-часовото избърсване на праха;
- 82-минутното почистване с прахосмукачка.

Разбира се, не на веднъж... Изчислено е, че за 1 година редовно чистене у дома жената извървява средно 36 км и изгаря такова количество калории, с което би се разделил колоездач, който е изминал 770 км.

6. “Магическото отражение”

Оказва се, че калории могат да се изгарят и с помощта на... едно съвсем обикновено огледало. Всеки път, когато сядате на кухненската маса, поставяйте пред себе си огледало. Можете да го закачите и на отсрещната стена. Този елементарен трик позволява да намалите с 1/3 количеството на приеманите чрез храната калории.

Собственото отражение в огледалото напомня на човек за това, че иска да отслабне. По този начин той по-бързо се засища и се отказва от допълнителните порции.

7. “Летящата” походка

Ако искате да изглеждате стройни и стегнати, вървете изправени и си избирайте подходящи дрехи. Според психолозите, поне визуално, може да се отслабне с 5 кг за... няколко секунди.

За тази цел обаче трябва да изберете подходящи дрехи и да спазите няколко правила: изправете гърба, стегнете корема, изправете раменете и напрегнете седалищните мускули. Ако постоянно ходите в това положение, тялото ви ще свикне към този “корсет” и правилната стойка ще стане обичайна.

8. Диетична математика

90% от храната трябва да се приема у дома, при това 60% от нея трябва да постъпва в организма през първата половина на деня, съветват диетолозите. Според статистиката, за съжаление, съвременният човек изяжда по-малко храна вкъщи, отколкото на гости, в ресторант или закусвалня.

Похапването на път за работа или към дома не само че не спомага за запазване на фигурата, но точно обратното – води до затлъстяване. Затова – опитайте се всеки ден да изяждате с една бисквита, един кроасан или едно хлебче по-малко. Отивайки в ресторант, поръчвайте си порция с 1/3 по-малка от обичайната.

На всяко място и по всяко време яжте бавно и спокойно, като добре сдъвквате храната.

9. Вълшебната... диета

Според американския диетолог Стивън Хоукс, можете да отслабнете с повече от 20 кг без да се отказвате от каквото и да било. Всичко звучи много просто - трябва да се яде само тогава, когато наистина усещате чувство за глад. При това можете да си позволявате всякакви кулинарни глезотии без да се опасявате за фигурата си.

Но от похапването „за компания” и между отделните хранения трябва да се откажете. Личният опит на Хоукс е показал, че за една година с тази диета наистина може да се отслабне с повече от 20 кг.

10. Зелен чай вместо черен

Вместо по-разпространения черен чай и кафето диетолозите съветват да се пие зелен чай, като редовната му употреба доказано помага срещу наднорменото тегло.

В напитката се съдържат особени полифеноли (катехини), които ускоряват процеса на разграждане на мазнините и регулират нивото на глюкозата в кръвта. Зеленият чай намалява апетита. Данните сочат, че хората, които пият зелен чай, ядат с 60% по-малко от останалите.

Редовната употреба на 1 чаша зелен чай дневно ще ви избави от 1 кг за месец. И най-хубавото - колкото повече зелен чай пиете, толкова повече катехини постъпват във вашия организъм и толкова повече килограми губите.Добави коментар