Нещастни сте в любовта?

186
Нещастни сте в любовта?

Това е закодирано в гените ви

Ако отдавна сте сами или сте абонирани за лоши любовни връзки, може би вината е в майка ви и баща ви - или по-точно във вашето ДНК.

Ново изследване на учени от университета в Пекин установи, че мъжете и жените, родени с конкретния генетичен тип "G", е с 20% по-вероятно да останат сами, в сравнение с хората, които нямат тази особеност на ДНК-то си. Хората с G-тип ген имат по-ниски нива на серотонин, открили учените, след като изследвали 600 студенти.

А без "хормона на щастието" носителите на ген от G-тип трудно създават здрави връзки с други хора. Изследователите открили още, че хората със специфичния ген е по-вероятно да са свръхчувствителни и да страдат от психично разстройство като тежка депресия и разстройство на личността", показва изследването.

Песимизмът и свръхчувствителността вредят на качеството и стабилността на всяка връзка, но те също така намаляват привлекателността на човека в очите на другите, отбелязват учените, цитирани от БГНЕС.

Но вместо да се подлагане на генетични тестове, за да разберете дали сте носители на лошия ген, "по-добре погледнете критично на собственото си поведение. Склонни ли се към песимизъм? Трудно ли изпитвате щастие и често ли изпадате в депресия? Ако отговаряте положително на някой от тези въпроси, знайте, че има връзка между песимистичната ви природа и статута ви на необвързани", казват учените.Добави коментар