Не купувайте това от супермаркета

102
Не купувайте това от супермаркета

Ако искате да спестите пари

Всички сме малко или много съблазнени от промоциите и офертите за намаление в супермаркетите. Но и всички сме се сблъсквали с неприятни изненади на касата. Представяме ви няколко неща, които можем да оставим по щандовете, когато искаме да направим известни икономии:

Готовите сосове

Вероятно оставате с впечатление, че те пестят пари и време. Всъщност, средната цена на готовите сосове в Европа (около 2.5 евро) е просто неприлична спрямо суровините, от които са произведени. Преценете дали един домат и малко подправки няма да ви излязат по-евтино.

Минералната вода

Тя е задължителна за страни, в които от чешмите тече обезсолена морска вода. В нашия случай не е така - колко души около вас са се заразили с холера от пиене на чешмяна вода? Ако ви притеснява състоянието на водопроводите, замисляли ли сте се доколко сте запознати пък с процеса на бутилиране и качеството на пластмасовите бутилки?Електроуреди

В епохата на електронната търговия едва ли най-изгодната оферта, която можете да намерите, е електроуред в супермаркета. Така че преди да пристъпите към покупката, разгледайте няколко предложения в интернет и ако прецените, че не сте намерили нещо по-добро- дерзайте, съветва profit.bg.

Готови смеси от подправки

Тяхната цена често е много по-висока от тази на подправките, купени поотделно, при това голяма част от съдържанието им е сол. Ако често ползвате готови смеси, не забравяйте, че можете да постигнете съдържанието им и сами, при това доста по-евтино.

Някои маркови продукти

Дори и в западните страни част от марковите продукти се отличават единствено по опаковането от останалите. Ако се опитвате да спестите малко, преценете за кои продукти държите на определена марка и от кои можете да купите нещо по-евтино, но със същото качество.Добави коментар