Не иска да спи?

189
Не иска да спи?

Съвети от един татко

Не иска и не иска да заспи. Очите ти се затварят, носил си малкото си съкровище вече два часа и половина, на смени с твоята половинка. След хиляди усилия детето затваря малките си очи, но отвреме на време ги отваря да провери - да не би случайно да си го оставил.

И тъкмо решиш, че се е унесло, го поставяш толкова внимателно, както когато си го гушнал за пръви път в ръцете си. Не знам как разбира, но в момента в който главата му докосне меките завивки, очите се отварят широки като понички, а гласът му се извисява с пълна сила.

Казваш си: ще го оставя да поплаче, но на петата минута сърцето ти вече се е скъсало и то доволно си мълчи и гледа отново върху рамото ти. Песнички, музика, танци, пееща играчка, опитал си всичко и не става. А пробвал ли си това – сешоар, сушилня, пералня.

Поне в първите месеци моето съкровище заспиваше единствено при звука на сешоара. Дори и да беше кисела, в момента, в който включехме този (необходим, според мен, на всяко семейство с малко дете уред) очите й натежаваха и след пет минути заспиваше.

Когато не действаше сешоарът, пък не успяваше да устои на звука на сушилнята – достатъчно силен и монотонен. Всъщност никога не съм бил по-доволен от това да плащам относително висока сметка за ток поради високия разход на тези два уреда. Важното е да действа и да можеш да си осигуриш няколко часа почивка...Коментари

Коментар: 1

да сешоара прави чудеса,аз даже бях свалила от интернет CD от един час с звук на сешоара.има и други CD-та с прахосмукачка,сушилня и др.


  • 1

Добави коментар