Най-вредните ресторанти

192
Най-вредните ресторанти

В света

Гастрономите обичат да съставят класации на най-добрите ресторанти. Но в света има и много ресторанти, които продават убийствено вредни специалитети. Като тези:

10. Bollywood BurnerЛондон, Великобритания

Всички знаят, че индийската кухня е една от най-пикантните в света. Но дори и в родината си кърито не се приготвя толкова люто, колкото в Bollywood Burner.

Ресторантът за индийска кухня има особен специалитет: агнешко със сос къри и пипер нага, славещ се като най-острия в света. Приготвя се по поръчка, която пристига, след като подпишете декларация, че сте наясно с последствията и сте съгласни, пише profit.bg.

9. СалоЛвов, Украйна

Сланината има дълбоки традиции в дивите славянски кухни, но никъде не е на такава почит като в Украйна. В Лвов дори имат музей на сланината, към който върви и ресторант, в който, естествено, се сервира само сланина във всякакви разновидности.

8. Thanying RestaurantБанкок, Тайланд

Острите подправки и горчиви треви са основна особеност на тайландската кухня. Дотолкова, че дори и няколко пъти да повторите „нот спайси" на сервитьора, пак ще ви се наложи да поемете дъх с широко отворена уста след първата хапка.

А в Thanying Restaurant в Бангкок предлагат изключително автентични ястия, напълно непригодни за европейския стомах. Което не пречи на туристите да се тълпят и да го смятат за най-добрия ресторант в града.

7. The Heart Attack GrillДалас, САЩ

Ресторантът с това мило име нарича посетителите си пациенти, а сервитьорките - медицински сестри. В менюто фигурират гигантски бургери и храни, пълни с вреден холестерол, а за пациенти, които успеят да достигнат тегло от 160 кг, се предлага безплатно хранене през целия им - очевидно кратък, живот.

6. Hot Suicide WingsЧикаго, САЩ

Приготвените от местния готвач пилешки крилца се славят като най-мъчителното самоубийство в Чикаго. Тези, които са ги опитали, ги сравняват със солна киселина, а последното става възможно само с декларация, че няма да съдите ресторанта.

5. Веригата On the BorderСАЩ

Веригата за мексиканска храна предлага една от най-мазната, вредна и калорична храна в САЩ, колкото и да е трудно подобно постижение. Ако си поръчате едно меню Corona Extra Dinner, ще получите 126 гр мазнини и 2040 калории. Порция риба (!) има 2 100 калории и 130 гр мазнини.

4. Веригата Five GuysСАЩ

В една порция пържени картофки в този ресторант журналисти на Time откриха 71 гр мазнини и 1464 калории.

3. Веригата Romano's Macaroni GrillСАЩ и Близкия изток

Ако сте чували, че средиземноморската кухня е една от най-полезните и балансирани в света, този ресторант ще опровергае представата ви. Съдържанието на сол и мазнините в американизираната паста на Romano's Macaroni Grill е отвъд всякакви норми.

Пилето Portobello е невероятно солено - съдържа 7300 милиграма натриев хлорид, двойните макарони със сирене са с 3459 милиграма сол и 62 грама мазнини, и пиле Fettuccine Alfredo съдържа 97 грама мазнини и 1370 калории!

2. Веригата Taco BellСеверна и Южна Америка, Евразия и Австралия

Онкологичните научни институти и благотворителни организации за борба с рака от години мечтаят да линчуват нейното двойно говеждо бурито с кашкавал. Невинното ястие съдържа наситени мазнини и сол далеч отвъд допустимите количества, а салатата Chicken Ranch Fully Loaded от Taco Bell влезе в класацията на „Тайм" за най-вредните храни на планетата. Най-нискокалоричния продукт от Taco Bell има 460 калории.

1.Веригата Outback SteakhouseСеверна и Южна Америка, Евразия и Австралия

Макар че веригата предлага австралийска кухня, жителите на Зеления континент обикновено не са и чували за подобни ястия. Картофите със сирене на веригата Aussie Cheese Fries съдържат 2 900 калории и 182 гр мазнини. При това се сервират като гарнитура.

В допълнение, и най-чудовищно големите шоколадови десерти, сервирани по света, не могат да се похвалят с калории, колкото простичкият пържен лук на Outback Steakhouse - 2 310.Добави коментар