Най-умните кучета

319
Най-умните кучета

Ще ви помогнем, ако се колебаете каква порода да изберете за домашен любимец

Бордър колито е най-умната порода кучета, сочи проучване на най-голямата киноложка организация в САЩ - American Kennel Club (AKC). "Въпреки че всички кучета са умни, някои са по-умни и изпълняват определен вид задачи по-добре, отколкото другите", коментира представителката на AKC Лиса Патерсън.

Бордър коли се нарежда сред най-необичайните кучета, дефилирали на престижната изложба в Ню Йорк. Тази порода се характеризира с изключителен инстинкт и стремеж да служи на човека. След тях по изключителен интелект сред кучетата се нарежда немската овчарка, която се слави с "изключителна съобразителност". Този вид кучета са най-добрите при изпълнение на полицейски и военни задачи.

Третото място е за блъдхаунд (белгийската порода). Тези кучета са най-добри за дресиране и обучение. Този вид също често се използва от полицията или при спасителни дейности. Представителите на порода бийгъл имат много силен нюх, което ги прави незаменими при издирване. Следват лабрадорите, те са най-умните кучета придружители. Подават се на дресировка и са най-популярното семейно куче в САЩ.

Нюфаундлендът е смятан за най-доброто куче спасител във водата. То има добре развити бели дробове, което му позволява да плава на далечни дистанции. Белгийските овчарки са силни и бързи, едни от най-добрите кучета, служили в армията, посочва вестник "Труд".

Сибирското хъски е най-доброто куче за теглене на впрягове. То е селектирано като порода в началото на ХХ век от американските кинолози. Златният ретрийвър е енергично куче с добра памет, дружелюбен и мек по натура. Австралийската овчарка е умна и силна. Тя е смятана за отличен другар при пашата на стадата на Зеления континент.Добави коментар