Най-удивителните плажове

420
Най-удивителните плажове

На които някога може и да отидем

Суровата зима навън ни провокира да си мечтаем за топли и изумително красиви плажове. Вижте най-удивителните от тях.

Стъкления плаж във Форт Браг, КалифорнияТрудно е да повярва човек, че това забележително място е служело за сметище почти 20 години. Местните жители използвали плажа, който бил собственост на компания за дървен материал, като място, където да си хвърлят боклука от 1950 г. до 1967 г., когато властите открили официално сметище на друго място. Повечето от едрия боклук бил събран, но океанът се погрижил за останалото, като оформил тоновете натрошено стъкло в красиви, заоблени камъчета.

Файфър бийч в КалифорнияПлажът се намира под ронливи хълмове, които с времето са образували милиони малки гранитни кристали. Кърваво червените кристали блестят на слънчева светлина и сякаш вдъхват живот на плажа. Вълните оформят малките кристали в постоянно променящи се картини от розово, червено, пурпурно и лилаво като дъга.

Розовите плажове на Бахамите и БермудаРозовият плаж на Бахамите е един от най-красивите такива в света. Част от чара му се дължи на приятната комбинация от пастелено-розов пясък и плитките карибски води, които придават контрастиращ тюркоазен нюанс. Розовото идва от корали и микроскопичен червен планктон, които се сливат с белия кварцов пясък.

Пуналуу в ХавайЧерният пясък на Пуналуу се е образувал, когато горещата лава е срещнала студената морска вода и се е разбила на парченца. На хавайски името му означава „плаж за гмуркане”. Кръстен е така, защото хавайците често се гмуркат там, където сладководните потоци се вливат в океана и пълнят съдове с вода, когато настане суша на острова.

Черният пясък не привлича само хората. Зелени морски костенурки излизат на плажа, за да снесат яйцата си върху нагретия черен пясък. Незаконно е да правите каквото и да е с костенурките и на туристите се казва да гледат, но без да пипат.

Папаколеа в ХавайТози възхитителен смарагдов плаж се намира в област Кау на Големият Остров на Хавай. Такива зелени плажове са изключителна рядкост – останалите се намират на островите Галапагос в Еквадор. Пясъкът на Папаколеа е оцветен в зелено от кристалите оливин – минерал, често срещан във вулканичните скали.

Хаямс в Нов Южен Уелс, АвстралияМного плажове се хвалят с чистия си бял пясък, но Хаямс ги бие всичките. Плажът се намира на 3 часа път от Сидни и фигурира в Рекордите на Гинес, като плажът с най-бял пясък в света, пише woman.bg.

Червения плаж в Каихалулу, ХавайТози плаж се намира на хавайския остров Мауи. Сравнително малък е и изолиран, което го прави популярно място за нудистски плаж. Червеният плаж дължи цвета си на ръждата в пясъка, която идва от изстиналата лава от вулкана на острова.Добави коментар