Най-странните забрани на 2011 г.

58
Най-странните забрани на 2011 г.

Сред тях са секциото, кетчупа и смъкнатите панталони

Думата „Не“ бе модерна през 2011 г. Във Франция казаха „Не“ на бурката, а в Саудистка Арабия карат жените да покриват и очите си, защото дори и погледът можело да бъде провокативен.

Някои забрани, въведени през годината, бяха резонни, а други граничеха с комичното. Вижте някои от най-странните забрани на годината, представени от profit.bg.

Януари

Снимки на бебета:
Болница в щата Мериленд в САЩ забрани да се правят снимки в първите 5 минути от раждане на бебето. За причина бе изтъкнато това, че семейните фотографи разсейват екипа в родилната зала, но според мнозина, истинската причина е, че болницата се опасява да не станат снимките основания за съдебни дела.

Снимки на бебето на Елтън Джон: Елтън Джон и Дейвид Фърниш позираха с бебето си за корицата на Us Magazine. Супермаркет в Арканзас реши, че снимката на гей семейството не е подходяща за всички и я цензурира по този комичен начин.Куче-водач: 12-годишно момче от Вирджиния не бе допуснато в училище заедно със своето куче, тъй като животни не се допускат в клас. Оказа се, че детето страда от епилепсия, а кучето е обучено да предусеща кога то ще получи пристъп. Въпреки това училището не отстъпи и забраната остана в сила.

Април

Бурката
: Тази година във Франция влезе в сила забраната да се носи бурка в училище. Полицията е глобила над 60 жени, които не са я спазили. Забраната предизвика и продължава да предизвиква религиозни спорове.

Обяд от вкъщи: Училище в Чикаго забрани на децата да си носят храна от вкъщи, като задължи всички да ползват обяда в училищния стол, където храната, според тях, е по-здравословна от сандвичите. Родителите обаче настояват да имат правото да си спестят таксата за стола.

Май

Смъкнати панталони:
Много училища в различни щати на САЩ забраниха на учениците да носят широки и изсулени дънки и панталони. Училище в Орландо заплаши с изключване няколко ученика за това, че бельото им се подавало от панталоните.

Юни

Без бебета в първа класа:
Malaysia Airlines не позволява на бебета да се возят в първа класа.

Юли

Съвременният консуматор не иска деца около себе си:
След забраната на Malaysia Airlines, в САЩ хотели, кина и ресторанти подеха забраната и дори я разшириха за деца под 6 години.

„Модерният консуматор е егоист и не иска да се съобразява с никого, дори и с деца,“ коментират психолози. Популярен американски сайт leavethembehind.com дава информация за ресторанти, хотели и кина, където не могат да се водят деца.

„Все повече двойки днес нямат деца и не искат да се съобразяват с хора, които имат,“ казват експерти. Тя правят сдружения и дори искат да наложат апартаментни комплекси да забранят деца под 6 години в общите части. Засега няма такъв случай, но нищо чудно скоро да чуем и за това.

Името Луцифер: Съдът в Нова Зеландия забрани на двойка да нарече детето си Луцифер.

Фотошоп: Властите във Великобритания забраниха две реклами на гримове тази година, защото лицата на манекенките били толкова обработени с фотошоп, че ставали съвсем нереални.

Август

Учители и ученици не могат да са приятели във Facebook:
Сенаторите в Мисури, решиха, че учители и ученици не могат да контактуват във Facebook. Те въведоха глоба за учителя.

Септември

Кожа:
В Лос Анджелис забраняват покупката и продажбата на дрехи от кожа. Тя ще влезе в сила от 2013 година, след като защитници на животните успяха да наложат закона.

Полите на мажоретките: Училище в Сан Хосе задължава мажоретките да се преобличат преди да влязат в час, защото полите, с които танцуват, са прекалено къси.

Октомври

Солариум: В Калифорния забраниха на лица под 18 години да ползват солариум.

Франция забрани кетчупа: Франция забрани кетчупа в училищата, в опит да се насочат децата към друга храна, освен хамбургерите, както и да се промотира френската кухня.

Ноември

Цезарово сечение:
Болници в Масачузетс, Ню Йорк, Аризона, Тексас и Калифорния забраниха избирателното цезарово сечение преди 39-та седмица заради рискове. Много майки прибягвали до операцията лекомислено – просто защото искали да изберат рождена дата на детето.

Реклама със 17-годишната Дакота Фанинг: Тази реклама на парфюм с Дакота Фанинг бе забранена във Великобритания, защото бе счетена за „педофилска“.Дори и очите на жената са проблем за някои мюсюлмани: В Саудитска Арабия жените ходят забулени, като единствената открита част от тях са два пръста около очите. В страната обаче решиха, че и това би било провокативно, защото някои жени имали прекалено страстни очи и можели да вкарат в грях благочестивия мюсюлманин. Така бе наредено жените, които имат такива очи, да покриват и тях.

Декември

Тесни дънки: В училище в Бирмингам, Айдахо, учителите връщат учениците, ако дънките им са прекалено тесни.

Happy meals:
В Сан Франциско забраниха на веригите за бързо хранене да дават играчки заедно с хамбургерите си, защото така примамват децата

Двойки от различна раса: Трудно е да се повярва, че това може да се случи през 2011 година, но църква в Кентъки забрани на двойки от различни раси да сключват брак и да стават членове на църквата.Добави коментар