Най-странните забранени неща

183
Най-странните забранени неща

Мляко с витамин Д и бебешки имена

Вижте най-странните неща, забранени от правителства в различните държави, представени от profit.bg.

Австралия: порно с жени с малки гърди

Според австралийското правителство такова порно приканва към педофилия. Явно това да харесваш жени с малки гърди може да е противозаконно.

Китай: конзолите за видео игри

Това е странно, като се има предвид, че голяма част от конзолите се произвеждат в Китай. Забраната влезе в сила през 2000 г., тъй като китайското правителство се притеснява, че младежите си губят времето. Геймърите обаче просто си купуват игри, които не се играят на конзола и пак си губят времето...

Гърция: видео игриПрез 2002 г. Гърция забрани видео игрите. Всъщност, правителството искаше да забрани електронните хазартни машини, но в закона бе написано „всякакви електронни игри". ЕС се опитва Гърция да си обнови текста на закона, така че да се премахне тази забрана.

Китай: Аватар на 2D

Китай забрани филма да се излъчва на 2D, най-вероятно, за да може по-малко хора да го гледат. Все пак, не навсякъде има 3D и хората просто не могат да го видят.

Русия: Дрехи в стил „Емо"

Много хора не харесват „емо" дрехите, но руското правителство направо ги забрани. Според властите емо-културата води до увеличаване на броя на самоубийствата.

Иран: западни прическиВ Иран са забранени „декандентските" западни прически": мъжете не могат да имат къса коса отпред и дълга отзад, жените не могат да се връзват на „конска опашка", а за тупиране и връхчета и дума не може да става.

Саудитска Арабия: Св. Валентин

Според правителството празникът е в разрез с мюсюлманската религия. Всички магазини за цветя и подаръци трябва да премахнат червените продукти на този ден. Това стимулира черния пазар, където рози и сърчица се продават на 6 пъти по-високи цени.

Дания: Мляко и зърнени закуски, обогатени с витамини

В САЩ не можеш да намериш мляко, в което да няма витамин Д. В Дания обаче то е незаконно.

Дания: голяма част от бебешките имена

В Дания има едни от най-строгите изисквания за имена на деца. Има списък с имена, одобрени от правителството и не може да наречете детето си с име извън него. В момента в списъка има 7 000 имена - 3 000 за момчета и 4 000 за момичета.

Китай: ЖасминСлед „жасминовата революция" в Тунис, в Китай забраниха цветето.Добави коментар