Най-странните сватбени традиции

228
Най-странните сватбени традиции

Ядеш от обща чиния - значи вече си семеен

Всяка страна се отличава със свой ярък и неповторим колорит, който се отразява в дрехите, бита, поведението. Понякога непознатите ни традиции изглеждат изключително странни. Като тези:

1. СамоаНа о. Самоа, в южната част на Тихия океан, има традиция сватбените дрехи да се изработват от кората на дърво и да се украсяват с бисери и цветя.

2. НигерияДокато бъдещите булки в цял свят се чудят как да се разделят с някой и друг килограм, нигерийките се чудят как да добавят. Ако бъдещата съпруга не е достатъчно пълна, младоженецът има право да я върне.

3. КенияАко отидете на сафари в Кения и видите мъж в женски дрехи, знайте, че това не е травестит, а младоженец, предупреждава profit.bg. Сватбената традиция повелява месец след сватбата съпругът да носи женски дрехи, за да разбере колко трудно е на жена му.

4. НамибияМладоженките тук също носят традиционен воал, наречен екора. Изработва се от козя кожа, натрита с охра, смола и мас.

5. ЕтиопияПлемето Сурма е смятано за едно от най-дивите и войнствени в света. Тук седмица преди сватбата долните зъби на булката се вадят, долната устна се пробива и в нея се поставя глинен диск, който с годините се заменя с все по-голям. Колкото по-голям е дискът, толкова по- голямо уважение получава жената.

6. ЯваТези, които искат да се оженят на о. Ява, трябва да платят данък, изразяващ се в 25 опашки на плъхове, които се носят в местната администрация. Все пак някой трябва да се бори с тази напаст.

7. АлбанияВ Албания има традиция на съпротивление на съпружеския дълг. Бракът може да се консумира едва 3 дни и 3 нощи след сватбата.

8. НенциМалкият сибирски народ няма навик да се подготвя за сватбите - един суров елен за почерпка и това е.

9. Нова ГвинеяВ някои племена бракосъчетанието се извършва доста бързо: когато двама - мъж и жена, ядат от обща чиния, те автоматично стават съпруг и съпруга.

10. Остров БалиСватбата в Бали е истински женски ден. Булките прекарват часове в подготовка на знаменитите сватбени носии и красиви рисунъци, а когато всичко това приключи, приятелките на младоженките трябва да изнесат представления. Впрочем присъстват само жени.Добави коментар